Хіба хтось зможе заперечити той факт, що кожному з нас хочеться плавати в чистому і прозорому басейні ?! Абсолютно точно - ні. Але скільки праці і фінансових коштів треба вкладати в чистоту і доглянутість плавального басейну! Щоб полегшувати долю власників приватних водойм виробники техніки розробили спеціальні пристрої для чищення. На сучасному ринку виділяється один із таких приладів - Aquabot. Його можна сміливо зарахувати до провідних брендів серед конкурентних аналогів. 

Знайомтеся - робот-пилосос для чистки басейну 

Компанія виробник пропонує споживачам кілька моделей чудо-техніки для підтримки своїх водойм в ідеальній чистоті: 

- Aquabot Bravo 

- Aquabot Viva 

Перші моделі орієнтовані на приватне використання 

- Magnum 

- Ultramax 

- Ultramax Junior 

Остання трійка призначена для очищення більших, громадських басейнів. Відмінність від менших побратимів полягає в тому, що проводиться чистка тільки дна водойми, але з одночасною фільтрацією більшої кількості води. 

У нашому огляді ми розглянемо побутові пристрої-роботи для застосування в приватних, заміських будинках на басейнах з невеликою площею - Aquabot Bravo і Aquabot Viva. 

Функціональність робота-пилососа - модель Браво: 

1. Модель Браво призначена для приватного використання в басейнах, довжина яких не більше 15 м. 

2. Оснащений унікальною системою Aqua Smart, яка забезпечує автоматичне підчищення, всмоктування бруду зі стін і дна водойми. 

3. Проводить одночасну фільтрацію води. 

4. Здійснює очистку дна, стін, сходинок і ватерлінії. 

5. Проводить збір дрібного і крупного сміття в фільтр-мішок, який має рівень фільтрації в 2 мікрони. 

Заявлені виробником характеристики: 

- Пилосос здатний чистити площі, у яких довжина не перевищує 15 м 

- Очистка вищеназваної площі проводиться за 60-90 хвилин 

- Очищає повністю весь басейн, включаючи і фільтрацію води 

- Сміття збирається в фільтруючий мішок з високим показником фільтрації - 2 мікрона 

- Робота проводиться при швидкості пилососа в 16 куб.м/год 

- Споживається потужність в 120 Вт 

Комплектація роботизованого пилососа: 

• Робот-пилосос 

• 18 м кабелю 

• Трансформатор 

• Візок, що транспортує пилосос 

• Російськомовна інструкція 

• Талон на гарантію 

Зовнішній вигляд 

Зовнішність верткого помічника приваблює з першого погляду - яскраві і барвисті кольори, ергономічна форма, привабливий дизайн, зручна ручка для перенесення. З першого дотику до пилососа ви відчуєте якість пластика, з якого виготовлений пристрій. Прилягання деталей щільне, що гарантує виняток різних скрипів, люфтів в корпусі. Вага робота 7,5 кг - дуже легко піднімається і не створює проблем при перенесенні. 

Експлуатація 

Для включення пилососа не потрібно спеціальних навичок - з цим зможе справитися навіть підліток. Щоб активувати пристрій, досить опустити пилосос в воду і підключити до мережі. Пристрій одразу починає свою роботу. До речі, після того, як чищення буде закінчене, робот сам вимкнеться. 

Перш ніж активувати режим повної очистки, хотілося б зауважити, що пристрій повинен виконувати такі завдання: 

- Швидко і якісно чистити 

- Економити електроенергію 

- Забезпечувати довговічність використання 

Як тільки процесор пилососа активований, і пристрій починає роботу, робот в автоматичному режимі очищає, фільтрує і всмоктує весь бруд на своєму шляху. Також усуваються дрібні часточки сміття завдяки фільтру в 2 мікрони. Ефективність очистки басейну стане помітною вже через 60 хвилин - рівно стільки потрібно роботові, щоб привести ваш басейн в ідеальний порядок. 

Все сміття обходить фільтрацію водойми і збирається в знімному мішку, який дуже легко очистити. Робота приладу проходить у відповідність з певними програмами, які були закладені в пам'ять. При бажанні власника робота пилососа може бути змінена на ручний режим. Однак для внесення таких налаштувань необхідні корективи в програмі. 

ПОРАДА: для подібних цілей можна розглянути модель Viva. 

Двигун приладу - це безколекторний мотор з високими швидкостями (24V DC). Насос має продуктивність рівну 16 куб.м/год. 

У комплектації робота передбачена наявність перетворювача (трансформатора) - 220 в/12 в. і кабель 23 метра. 

Наявність спеціальних валиків, які виготовлені з якісного матеріалу, гарантує максимальну чистоту на стінках і дні басейну. Їх зміна повинна проводитися регулярно інакше ефективність чистки стане знижуватися. 

Використання подібної техніки не змусить вас часто міняти воду в басейні. Крім цього, завдяки фільтрації, вам буде до душі економія коштів на покупку фільтрів для води. Фільтраційна система Aquabot впорається з брудом, листям, комахами, водоростями і нальотом. 

Радує і той факт, що покупка робота для басейну виключить необхідність замовляти послуги спеціалізованих фірм. 

Розбір польотів або який і де? 

Різноманітність асортименту пилососів для чистки басейнів настільки велике, що дуже легко заплутатися і купити не той прилад. На ринку виділяється кілька популярних і затребуваних виробників. Зараз ми спробуємо проаналізувати які пилососи купувати і де їх використовувати. 

Якщо ваш басейн не перевищує довжину в 10 м - оптимальний варіант для чистки це iRobot Verro 100 (знятий з виробництва). Тільки тут доведеться враховувати суттєвий недолік - очищається тільки дно водойми. Перевагою стане невисока вартість. Аналогом даної моделі є Pool Rover s2-50.

Якщо довжина басейну не виходить за рамки 15 м, оптимальні моделі Aquabot Bravo або (iRobot Verro 300 і Verro 500 знятий з виробництва). Моделі відрізняються наявністю спеціального візка у Браво. Плюс другої і третьої моделі - в її низькій вартості. 

Якщо довжина водойму не більше 20 м - ідеальним варіантом стане модель Viva. Перевага Viva: 

- Пара двигунів - економія часу і проведення чистки набагато швидше 

- Пульт ДУ 

- Ручний вибір режиму прибирання або автоматичний 

І, нарешті, для тих, хто прагне в олімпійський резерв і є володарем великих басейнів - Aquabot Ultramax, Magnum, Ultramax Junior. Ці роботи мають приголомшливий рівень потужності і здійснюють не тільки чистку дна басейну, а й фільтрацію великої кількості води.

 

Особливості 

В недалекому минулому ми мали можливість використовувати роботизовані пилососи для чищення басейну з хаотичним стилем роботи. Ці пристрої не володіли системністю і, в результаті, було потрібно не менше 6 годин для максимального очищення басейну. Цими давніми «динозаврами» витрачалась неймовірна кількість зайвого часу на чистку стін, зміну напрямку і досягнення інших зон басейну. Навряд чи таке прибирання могло вважатися зручним. 

Aquabot має вбудовану систему, яка дозволяє змінювати напрямок руху на дні водойми без використання додаткових пристосувань. Крім цього, Aquabot володіє штучним інтелектом, який прописується в процесорному ядрі. «Мізки» робота призначені для забезпечення максимальної ефективності чистки і повного очищення дна, стін водойми в систематизованому процесі і без яких-небудь зайвих тимчасових витрат. 

Висновок 

Для підтримки чистоти басейну і можливості економити на його чищенні, необхідно придбати такий ефективний пристрій як робот-пилосос. Серед достоїнств техніки Aquabot можна виділити її офіційну реалізацію на території України; постійна наявність; виробництво пристроїв на території Ізраїлю. Крім цього, завжди доступні витратні матеріали та аксесуари, чим не зможуть похвалитися аналогічні конкуренти. Виробник цієї техніки зарахований до піонерів даної сфери і впевнено лідирує на світових ринках. 

Чистота вашого басейну в поєднанні з прозорою водою тепер може забезпечуватися дуже легко, швидко та економно: Aquabot виключає складну підготовку, установку і безперервне спостереження за роботою; мінімальність обслуговування; експлуатація 24 години на добу; виконання всіх обов'язків персоналу, який повинен стежити за чистотою води. 

Хочете дізнатися, як виглядатиме користування роботом-пилососом Aquabot? 

Ви занурюєте робот в воду, задаєте необхідну програму, підключаєте його до мережі, і ... всідаєтеся в шезлонг і насолоджуєтеся відпочинком! Більше вам не доведеться працювати і нескінченно виловлювати з води дрібне сміття. Не доведеться піклуватися навіть про відключення робота - після того, як маленький помічник виконає свою роботу, він автоматично відключається.

Всі статті