Існує безліч цікавих і корисних пропозицій для відпочинку, загартовування, зміцнення здоров'я. Одним з них є плавання в басейні. Це дуже корисне заняття і для малюків, і для школярів, і для людей молодого, середнього і літнього віку. Але ніхто не хоче, щоб користь від купання змінилася на захворювання, які з'явилися внаслідок попадання в організм патогенних мікроорганізмів і грибів. Щоб уникнути таких сумних результатів, власнику басейну варто подбати про надійну дезінфекції води. Для цього необхідно придбати спеціальне обладнання для дезінфекції басейну.

Автоматична станція дозування хімії для басейнуІснує два види очищення води: фізичний і хімічний. До найпростіших методів хімічної дезінфекції відноситься використання з'єднань кисню, брому і хлору. Ці речовини подаються в воду за допомогою спеціального пристрою. Автоматична станція дозування включає в себе ємності з дезінфікуючим розчином, насосів і панелі управління. Обслуговуючому персоналу необхідно лише періодично заповнювати резервуари хімічними речовинами. Устаткування застосовується для подачі в необхідному дозуванні коагулюючих речовин, регуляторів рН, хлору, активного кисню. Така система точного дозування і подачі оберігає людей, що купаються від серйозних проблем зі здоров'ям, наприклад, опіків через надлишок хлору. Але все ж у цього устаткування для дезінфекції басейну існують деякі негативні сторони, пов'язані з забезпеченням безпеки при транспортуванні та створенням особливих умов для зберігання хімічних речовин, адже вони є отруйними і мають різкий запах.

 

 

 

 

Хлоргенератор для басейну Hayward

 

 

Кому не подобаються застарілі способи дезінфекції, може скористатися фізичним методом, тим самим спростивши собі догляд за басейном, і придбати хлоргенератор. Робота хлоратора полягає в наступному: при включенні приладу відбувається процес електролізу молекул звичайної кухонної солі, розчиненої у воді. Молекули хлору, що звільняються активно знищують шкідливі мікроорганізми, що знаходяться у воді. Невикористані частки хлору знову повертаються в молекули солі. Хлоргенератор включає в себе дві складові: камеру, в якій відбувається електроліз і пульт управління. Камера встановлюється в систему дезінфекції, що знаходиться в басейні. Хлоратор простий в експлуатації. Необхідно додати поварену сіль (4кг на м3) і просто включити. Технічне обслуговування хлоргенератора не займе багато часу: достатньо лише періодично промивати електроди. Обладнання не вимагає особливих умов транспортування і зберігання. Переваги хлоратора в повній мірі оцінять люди, що купаються. Кухонна сіль - це натуральний продукт, а значить не має подразнюючого впливу на шкірні покриви, не сушить волосся, не подразнює слизові оболонки, купальні костюми довше зберігають свій колір. Виробники такого обладнання подбали і про природу: шкідливий вплив на водойми і грунт зведені до мінімуму.

Деяким людям протипоказаний контакт з хлором. У такій ситуації найвірнішим рішенням буде придбання озонатора. Це пристрій отримує озон з навколишнього повітря і транспортує його в систему фільтрів басейну. Деякі озонатори продаються з вбудованим компресором. Озон - це молекула кисню, що складається з трьох атомів, газоподібна речовина, що має різкий запах, володіє сильними окисними здібностями. Молекули озону виділяють шляхом проходження повітря через два електроди при наявності коронного розряду. При озонуванні відбувається видалення неприємних запахів, солей заліза і марганцю, шкідливих речовин з басейну, знезараження і очищення води за допомогою розчинення озону, що знаходиться в газоподібному стані. Озон дезінфікує воду, окислюючи шкідливі бактерії, віруси, спори грибів, тим самим знищуючи їх.

Переваги застосування озонатора в басейні:

1.Озон володіє настільки сильною дезінфекційною здатністю, що вбиває навіть стійкі до хлору різновиди вірусів і бактерій.
2.В процесі окислення не залишається шкідливих і отруйних продуктів.
3. Відбувається не тільки очищення, але і знищення шкідливих мікроорганізмів і позбавлення від неприємних запахів.
4.Відсутність в басейні неприємного хлорного запаху.
5. Вода не подразнює шкіру і очі.
6. Озонована вода позитивно впливає на здоров'я та стан шкіри людей, що купаються, надаючи загальнозміцнюючу дію, насичує киснем.

Ультрафіолет для дезінфекції води в басейніХто хоче зробити свій басейн привабливим для відвідувачів рекомендуємо придбати ультрафіолетову установку для басейну. Процес дезінфекції заснований на тому, що вода подається насосом і проходить через ультрафіолетове випромінювання. Промені УФО- лампи володіють дезінфікуючими і антибактеріальними властивостями. Але вплив такого обладнання може мати негативний вплив на здоров'я людини, тому обробка води повинна відбуватися за умови відсутності людей, що купаються в басейні. Вода буде чистою, прозорою і свіжою при повній відсутності хімічної обробки. Таке обладнання для басейну дозволить вам економити на покупці хлорвмісних речовин і альгіциду. Необхідно тільки регулювати рівень рН води.

Переваги дезінфекції за допомогою УФО - установки:

1. Екологічний, безпечний і дуже ефективний метод очищення;

2. Захист води від появи шкідливих мікроорганізмів, цвілі, водоростей;

3. Відсутність роздратування шкіри і очей;

4. Під дією ультрафіолетових променів відбувається руйнування молекул хлору, пов'язаних в воді;

5. Ні запаху хлору;

6. Дуже економний метод очищення води.

Бесхлорна дезінфекція води E-Clear

 

Найсучаснішим і надійним методом знезараження води в басейні є установка E-Clear. Це система бесхлорной дезінфекції води, робота якої заснована на процесах глибокого електролізу і іонізації міді. Система е-клер має дві камери. Спочатку потік води потрапляє у відділення, в якому відбувається електроліз. Електричний струм, пропущений між двома електродами, запускає реакцію води з металом з якого вони виготовлені, після цього вода розщеплюється на атомарний кисень, Н2 О2 і заряджений кисень О2. Ці активні речовини пов'язують органічні частинки забруднень і виводяться в газоподібному стані або випадають в осад і потрапляють в фільтр. Друга камера системи бесхлорной дезінфекції води призначена для процесів відновлення і іонізації міді, з якої складається електрод. Таким чином в воду потрапляють іони міді, які мають виражені антисептичні і антибактеріальні властивості.

Варто звернути увагу на те, що найбільш якісне очищення води за допомогою установки e -Clear здійснюється тільки при відповідному рівні рН (6,8-7,2) води. Система бесхлорного очищення дарує Вам воду в басейні, яка не має присмаку, запаху, нешкідлива і навіть володіє питними якостями.

Устаткування для дезінфекції води успішно працює не тільки в басейні, але й в аквапарку, в акваріумі, в СПА центрах і в салоні краси.

Всі статті