У цій статті ми пропонуємо Вам ознайомитися з новинками в області сучасного обладнання для обслуговування басейнів - іспанської системою дезінфекції води для приватних та громадських басейнів - Sugar Valley.
Європейська компанія, що випускає даний продукт, має 30-ти річний досвід у розробці та виробництві електронних систем очищення води для басейнів і промисловості. Мета компанії полягає в тому, щоб досягти більш здорової та екологічної води, зводячи до мінімуму необхідність додавання хімічних речовин. Безпека і надійність, всі системи відповідають нормам ЄС. Понад 27 000 установок в усьому світі свідчать про ефективність систем дезінфекції Sugar Valley. Протягом більше 25 років компанія експортує свою продукцію у багатьох країнах світу, на додаток до продажу в Іспанії.


Особливістю цієї техніки є повна екологічна безпека. Управління обладнанням може здійснюватися дистанційно з будь-якої точки планети. Для цього необхідна наявність комп'ютера, смартфона або планшета і підключення до інтернету. Така система дозволяє, не виходячи з дому, переглядати та, при необхідності, змінювати показники пристроїв екологічного очищення СПА або басейну, контролювати якість води, по електронній пошті або через СМС Вам можуть бути надіслані сигнали тривоги. Цей різновид обладнання успішно експлуатується в громадських, комерційних басейнах, СПА - готелях, спортивних клубах.


Функції:
1. здійснення контролю якості води в режимі реального часу;
2. автоматичне керування показниками рівня рН води, окислювально-відновними реакціями, контроль за змістом вільного хлору, солоністю, температурою;
3. управління системою фільтрації;
4. наявність таймера (до трьох днів);
5. ручне включення / вимикання.

Для регулювання роботи фільтрів існують кілька режимів: автоматичний (за допомогою таймера) і ручний (початок і кінець очищення Ви встановлюєте самі), а також інтелектуальний (час фільтрації регулюється автоматично, в залежності від температури води). Режим обігріву працює автоматично, але можливо ручне управління. При інтелектуальному автоматичному режимі система перевіряє температуру і фільтрує воду через кожні 2 години. При цьому значно скорочується витрата споживання електроенергії.


Будь-яка з систем автоматичної дезінфекції може бути оснащена будь-якою з функцій Vistapool:

Система дезінфекції Hydrolife1. Hidrolife (сольовий електролізер). В основі Гідролайф лежить процес електролізу. На початку слід додати в заповнений водою басейн звичайну кухонну сіль з розрахунку 4-6 кг на 1 м.куб. (ця концентрація в 5-6 разів нижче, ніж у морської води). Потім увімкніть принтер. Відбувається така хімічна реакція:
2NaCl + 2H²O = 2NaOH + H² + Cl²
Хлор, розчиняючись у воді, утворює кислоту.
Cl² + H²O = HCl + ClOH
Потім запускається процес дезінфекції води шляхом окислення бактерій. Ця дія підсилює молекули кисню, що виділилися.
HCl + O² = 2ClOH
Потім відбувається реакція нейтралізації.
HCl + NaOH = NaCl + H²O
У цьому хімічному круговороті немає ніякої втрати речовин. Сіль додають в басейн тільки 1 раз, а потім слід додавати тільки воду через її втрату під час фільтрації.

Дезінфекція води в басейні Oxilife

 

2. Oxilife (гідроліз / електроліз) - це забезпечення максимального знезараження води при мінімальній кількості солі.
Принцип роботи Оксілайф:
Всім відомо, що вода складається з двох атомів водню і одного атома кисню. Гідроліз є хімічною реакцією, при якій виходять окремі атоми водню і кисню за допомогою електрики і води. Електричний струм, проходячи через воду, руйнує хімічні зв'язки, завдяки цьому негативні іони кисню направляються до анода (позитивного електрода), а позитивні іони водню притягуються до негативного катода:
Електрика + 2H²O → 2H² + O²
Гідроліз також виробляє інші іонні різновиди такі як озон, одноатомний кисень і перекис водню, відомі своїм потужними окислювальними і дезінфікуючими діями. З цього випливає, що використовувати додатково хімічні препарати немає необхідності.
Для гідролізу використовується дуже мала кількість солі, всього 1-2 г на 1 л води. Речовини, вступаючи в хімічну реакцію, розпадаються, діють, а потім знову регенерують. Продукти дезінфекції не ушкоджують шкірні покриви, слизові оболонки і абсолютно нешкідливі для здоров'я тих, кто купається. У той же час вони добре руйнують різні органічні речовини і патологічні мікроорганізми.

Система дезінфекції води в басейні Bionet3. Bionet (електроліз + іонізація) - це той же електроліз, але з додаванням іонів срібла і міді, які покращують якість дезінфекції води. Вивільнення цих частинок металів відбувається на аноді. Історичні факти оповідають про те, що використання цих металів з метою знезараження мало місце ще за часів античної епохи. Давні фінікійці поміщали монетки з міді або срібла в амфори для продовження свіжості води. Схожий метод поліпшення якості води застосовували також стародавні греки і єгиптяни. В епоху Середньовіччя турботливі мами при годуванні малят використовували срібні ложечки, захищаючи їх таким чином від деяких хвороб. Застосування іонів срібла актуально і в наші дні: ними збагачують питну воду, використовують в системах очищення штучних водойм. Доведено, що розчинені у воді іони міді і срібла згубно діють на багато мікроорганізмів, шкідливі для здоров'я.
Переваги Біонет:
1) економічне обладнання, легко монтується
2) працює без солі;
3) не потрібно додаткове застосування хімічних препаратів;
4) посилюється ефективність фільтрації;
5) поєднує властивості флокулянта, альгіцида і дезинфектанта;
6) мінімальні витрати часу і фінансів на технічне обслуговування;
7) не викликає свербіння і подразнення шкіри і слизових.

Дезінфекція води Aquascenic4. Aquascenic (гідроліз / іонізація міддю; сріблом) - комплексне і повністю природне рішення для очищення води. При очищенні води (H2O) зі своїх власних компонентів H і O генерується кисень і озон. Це єдина установка на ринку, що працює з прісною водою без вироблення хлору. Бактерицидна і альгіцидна дія міді (Cu) і срібла (Ag) покращує дезінфекцію і флокуцяцію води. Зберігає воду прозорою роками. Аквасценік - метод дезінфекції води, схожий на попередній, тільки спочатку відбувається процес гідролізу, а потім іонізація міді і срібла.

 

 

 

Система дезінфекції UVscenic5. UVscenic (гідроліз + ультрафіолет) - в основі дезінфекції води в басейні лежить процес електролізу низької солоності в поєднанні з ультрафіолетовим випромінюванням.
Принцип роботи УФсценік: очищення води відбувається завдяки ультрафіолетових променів з довжиною хвилі 253,7 нанометрів. Під час випромінювання в процесі фотолізу і фотоокислення руйнуються шкідливі органічні сполуки.
Переваги:
  - збереження фізико-хімічних параметрів води;
  - працездатність лампи до 9000 годин;
  - економія витрат солі, розчиненої у воді;
  - видалення надлишків хімічних речовин і хлору, що містяться у воді;
  - турбота про здоров'я відвідувачів і дбайливе ставлення до навколишнього середовища.

Система комплексної дезінфекції води hidroniser6. Hidroniser (іонізація) - це безперервний процес генерації флокулянта, альгіцид і бактерицидних речовин.
Переваги Гідронайзер:
1) забезпечення прозорості води;
2) технічне обслуговування, яке не потребує великих витрат;
3) застосування хімічних препаратів зведено до мінімуму.

 

 

 

 

Автоматична станція Sugar Valley7. Станція - це обладнання для вимірювання та контролю якості води з максимальною точністю і надійністю. Параметри коригуються в автоматичному режимі. Одна електронна станція може здійснювати контроль за чотирма показниками, такими як: точне дозування газоподібного хлору, розчину гіпохлориту, кисневмісних препаратів, рівня кислотності води.
Переваги:
1) всі моделі вимірюють і коректують рівень рН води;
2) обладнання сумісно з усіма системами;
3) пристрій простий в обслуговуванні, можливо літерне / цифрове зчитування інформації з дисплея;
4) легко встановлюється у всіх типах басейнів;
5) три роки гарантійного обслуговування.

Чому варто зупинити свій вибір на автоматичних системах дезінфекції?
* Зниження споживання хімічних препаратів;
* Надлишки хлорамінів видаляються з басейну, при цьому не потрібно заміни води;
* Автоматизація і вибір найкращих параметрів процесу роботи системи дезінфекції басейну;
* Істотне скорочення фінансових витрат на технічне обслуговування;
* Цілодобовий моніторинг стану і параметрів басейну в режимі реального часу щодня протягом року.

 

Системи дезинфекції води в басейні Sugar Valley

Всі статті