Як осушити блок живлення (трансформатор) робота пилососа Aquabot?

Іноді власники роботів Aquabot роняють трансформатори в басейн або ж залишають їх на вулиці без накриття в дощ. Зайва волога може пошкодити блок живлення і навіть вивести його з ладу.

Якщо своєчасно не осушити прилад, вода може викликати корозію металевих частин, внутрішніх механізмів та електронної плати.

Не під'єднуйте мокрий трансформатор в мережу. Це може призвести до електричного замикання, в наслідок чого відбудеться пошкодження внутрішніх частин.

Що робити?

Негайно відключіть блок живлення від мережі. Зніміть корпус. Висушіть електричні компоненти, трансформатор, вимикачі, електронні плати за допомогою фена. У разі великої кількості вологи промокніть сухою тканиною. Залиште блок живлення відкритим на кілька днів, для того, що б волога повністю випарувалася, щоб уникнути конденсату на електричних частинах блоку трансформатора робота-пилососа.

Aquabot не піднімається на стіни. Насос і мотор працюють.

Ваш робот піднімається, бо всмоктуючий насос тримає його, притискаючи до стіни, а система приводу просуває його. Якщо колеса і протектори рухаються нерівномірно, то робот не буде підніматися на стіну.

Що робити?

- Зніміть захисну решітку на верхній частині робота. Очистіть кулер від волосся і решти бруду.

- Замініть гумові гусениці або провідні ремені (пасики). Заміна привідних ременів для Aquabot в Києві в нашому сервісному центрі HomeRobot.

- Очистіть фільтр-мішок.

Якщо колеса рухаються з ривками, необхідно замінити приводні ремені (пасики).

Менш імовірно, але можливо це знос мотора.

Аквабот не працює у воді.

Якщо обидва насос і двигун не працюють (робот не качає воду або не рухається), то проблема швидше за все в живлення.

- Перевірте, чи підключен трансформатор в мережу, і чи є в мережі живлення.

- Натисніть скидання на трансформаторі, і знову увімкніть його, тобто необхідно перезавантажити прилад.

- Перевірте ремені приводу (пасики) і рушійні напрямні (гусениці), чи правильно встановлені і чи туго натягнуті. Поправте їх або замініть, якщо це необхідно.

Насос працює. Робот-пилосос для басейну не рухається.

1) - Подивіться на приводні ремені, можливо вони зламані або ослаблені. Переконайтеся, що ремені спрямовані правильно над східчастими валиками.

- Переконайтеся, що бічна втулка, яка тримає приводний вал, не пошкоджена.

- Приводний вал має кінець, покритий пластиком, який вставляється у втулку. Якщо пластика немає, замініть вузол приводного валу.

Сервіс Aqaubot для басейну

2) При зануренні робота перевірте, чи обертається привід (провідні шестерінки, приводний вал). Перевірте, чи знаходиться привід у відповідному для нього роз'ємі.

Ремонт Аквабот - роботи для басейнуРоботи для чищення басейну

В крайньому випадку, робиться варіант № 3..

3) Дістаньте пилосос для басейну з води і покладіть догори ногами. Увімкніть його і тримайте включеним протягом максимум 1 хвилини. Дочекайтеся включення насоса, потім руху валиків в кожному напрямку, для визначення працездатності кожного з двигунів DRIVE MOTOR MASTER / SLAVE. Якщо це не працює - необхідна заміна мотора. Заміна двигуна на пилосос Aquabot проводиться в офіційному сервісному центрі.

Акваробот рухається. Насос не працює.

1) Перевірити пропелер мотора PUMP MOTOR, можна відкрутивши верхню кришку-решітку. Він міг засмітитися із за скупчення сміття, такого як волосся, комахи, листя і т. д.

2) Спробуйте включити Aquabot без фільтр-мішка, якщо в цьому випадку насос працює нормально, встановіть новий фільтр мішок або ретельно очистіть старий. Фільтр мішок для пилососів Aquabot, iRobot Verro і будь-які інші запчастини можна купити в нашому магазині.

3) Вирішення проблем з кабелем. Перевірте на пошкодження проводу між насосом і двигуном. Використовуйте тест безперервності поза водою. Вимкніть насос для перевірки кабеля. Якщо існує обрив проводу, необхідно виправити його.

Aquabot зупиняється через короткий проміжок часу після запуску.

Найімовірніше проблема в налаштуваннях таймера (якщо є) або в джерелі живлення.

Щоб перевірити блок живлення, в той час, коли робот зупиняється, відключіть його від трансформатора і перевірте напругу трансформатора на виході.

Якщо проблему не вирішено винним може бути будь-який з моторів, а роботу зупиняє контролер в DRIVE MOTOR MASTER, для його діагностики зверніться в сервіс-центр.

Загальні проблеми, які можуть статися з роботом для басейну.

1) Кабель розірваний між двигуном і ручкою затиску.

2) Пошкоджені або погано прикріплені паси гумові гусениці.

3) Знос коліс, приводних ременів (пасіки), валиків. Завжди замінюйте втулки і валики разом з ременями.

Наш сервісний центр здійснює заміну провідних ременів (пасіків), валиків, фільтр-мішка.

В інтернет-магазині HomeRobot.ua ви можете придбати всі необхідні аксесуари і запасні частини для свого пилососа Aquabot Bravo, Viva, Magnum, Ultramax, а також iRobot Verro, Mirra.

Всі статті