Людина і вода - два взаємопов'язаних організму, саме тому якість води визначає і якість життя. Вода безпосередньо надає дію на наш зовнішній вигляд, самопочуття, так як ми з неї складаємося. Забезпечення доброякісною, безпечною водою, основне завдання людства, що вимагає нового, сучасного підходу до її вирішення. Світова практика показує, що дезінфікування води в такій розвиненій країні як, наприклад, США в 98,6% здійснюється методом хлорування, в 0,37% - озонуванням, 0,25% - іншими методами. Причина таких показників у тому, що застосування хлору в порівнянні з іншими методами, самий ефективний і економічний. Незважаючи на це такий спосіб дезінфекції характеризується серйозними недоліками. Транспортування, зберігання, дозування рідкого хлору за його токсичності вельми небезпечно. Велика ймовірність нещасних випадків отруєння ним як населення, так і персоналу, що обслуговує водопровідні станції. Місячний запас хлору на таких станціях обчислюється десятками тонн, його зберігання, особливо в межах міста має контролюватися і обслуговуватися з високим професіоналізмом. В економічному плані, варто відзначити, що витрати, спрямовані на використання ємностей для скрапленого хлору, однакові у співвідношенні до витрат на вироблення хлору.

AquaDoctor шок хлор для дезінфекції води Застосування замість рідкого хлору - хлорвмісних хімікат, званий гіпохлорит натрію (ГПХН) - ефективний спосіб вирішення проблеми. Зберігаючи високі показники хлорного методу, дезінфекція за допомогою водного розчину гіпохлориту натрію допомагає запобігти труднощі, що виникають при роботі з високотоксичним газом. Хімікат безпечний у зберіганні та при використанні. Вбиває більшість хвороботворних мікроорганізмів, сповільнює ріст водоростей, окислює марганець і залізо. Володіє унікальною здатністю консервувати ефект дезінфекції протягом тривалого часу.

Будучи місцем громадського користування, плавальні басейни і вода міститься в них, повинна відповідати основним нормам, що пред'являються до питної води -концентрації в ній луги, важких металів, хімічної стабільності, кольору, вмісту в ній активного хлору. Гіпохлорит натрію марки А ідеально потрапляє під ці вимоги, його часто використовують на рівні попереднього окислення і на кінцевому етапі стерилізації води перш, ніж подавати її в басейн. Демократична ціна та висока ефективність щодо усунення бактерій і водоростей, нешкідливість для персоналу, що обслуговує басейн і для його відвідувачів дозволяють стать цьому хімікалію найбільш затребуваним для очищення води.

Очисне устаткування басейнів зазвичай включає: піщано-антрацитові фільтри, системи із застосуванням коагулянтів, нагрівання, підкислення і хлорування. Розчини, що включають 0,1 - 0,2% гіпохлориту натрію забезпечують надійну дезінфекцію протягом 30 хв, в цьому випадку рівень залишкового хлору у воді залишається в межах 0,3 - 0,5мг/л. Присутність хлору у верхній зоні дихання не може перевищувати 0,1мг/м3 для приватних плав.бассейнов і 0,03мг/м3 для спортивних. Ефект від заміни газоподібного хлору на ГПХН полягає в зниженні вмісту хлору в повітряному просторі, і в можливості підтримки стабільної концентрації залишкового значення активного хлору у воді.

AquaDoctor для довготривалої дезінфекціїЗазвичай в автоматичні дозуючі станції басейну, гіпохлорит натрію вводять, попередньо розбавивши його водою. Після зміни концентрації в 100раз відбувається зменшення значення рН та рівня активного хлору до 0,125. Якщо гіпохлорит в систему трубопроводів поміщають в нерозбавленому вигляді, в трубах утворюється осад, у вигляді гідроксиду магнію і кремнію діоксид, саме він забиває водні канали. Отже, потрібно відстежувати те, щоб рівень концентрації лугу в гіпохлорит не допускав утворення осаду. Технологія очищення води гіпохлоритом натрію полягає в окислюванні речовин, з яких складається протоплазма клітини бактерій, це призводить до їх загибелі. Варто враховувати, що всього лише невелика частина вміщеного у воду хлору впливає на вмирання бактеріальних клітин, основна його маса витрачається на контакт з неорганічними і органічними складовими, розчиненими у воді. Для знезараження води необхідно вводити гіпохлорит тільки у відфільтровану воду, це дозволить заощадити його витрата в 4 - 5 разів. Значення сумарного витрачання гіпохлориту на окислення органічних, мінеральних домішок, мікроорганізмів присутніх у воді носить назву хлорпоглинання води. Доза ГПХН, необхідна для ефективного процесу знезараження, повинна бути більше, ніж хлорпоглинання на значення залишкового хлору, це буде гарантією, що окислення бактерій, органічних речовин буде виконано по максимуму. Важливо, що зберігати ГПХН необхідно в закритих, неопалюваних складських приміщеннях, так як збільшення температури сильно підвищує швидкість розкладання гіпохлориту натрію, це приводить його в непридатність.

Гіпохлорит натрію як жавелева вода винайдений і використовується в практиці світової медицини, починаючи з 1785року. Завдяки розчинності у воді, простоті дозування він застосовується як дезінфекційна речовина в багатьох сферах діяльності людини. На сьогодні ГПХН один з найефективніших, швидкодіючих і в той же час дешевих знезаражувальних реактивів, що мають розширений спектр дії проти всіх відомих мікроорганізмів. Всесвітня організація охорони здоров'я занесла його в список найбільш безпечних дезінфектантів високого рівня, які не впливають на здоров'я людства і на забруднення навколишнього середовища.

Купити сучасне обладнання для дезінфікування води в басейні можна на сайті компанії ТОВ «Хомробот». Різноманітність технологій забезпечено великим вибором приладів, ціна на які коливається в широкому діапазоні, розрахованому на будь-який дохід. Стати нашими клієнтами, і ми своєчасно доставимо вибраний товар по Києву та іншим містам України.

Всі статті