Снігоприбиральна техніка Karcher

Закінчилася осінь. У деяких місцевостях випав перший мокрий сніг. І тоді жителі приватних міських і заміських будинків, власники великих земельних наділів, фермери, які живуть у віддалених місцях, а також комунальні працівники починають замислюватися: «А що, якщо почнеться сильний снігопад і замете всі великі і маленькі дороги?» Деякі, не чекаючи погіршення погодних умов, йдуть в магазин і купують набори лопат, ломів, інші - заздалегідь накопичивши достатню суму грошей, купляють техніку для прибирання снігу.

Снігоприбиральна машина Karcher в автоматичному режимі змітає, прибирає й відкидає сніг в певне місце, деякі моделі розбивають і лід. Успішно застосовується для очищення доріг, територій навколо будинків, магазинів, кафе і на виробництвах. Дуже необхідна снігоприбиральна техніка для роботи в аеропортах. Снігоприбирачі можуть швидко звільнити від снігових заметів злітну смугу. Вони також очищають поверхню літального апарату від налиплого льоду і снігу, які представляють серйозну небезпеку при зльоті, посадці, а також негативно впливають на аеродинаміку літака.

Як працює снігоприбиральна техніка Karcher? При включенні відбувається запуск двигуна, який в свою чергу забезпечує початок руху механізму шнека з гвинтовими стінками і похилими лопатками. По мірі просування снігоприбиральної машини сніг змітається, збирається і доставляється в резервуар з крильчаткою, що володіє високою потужністю. Потоком повітря сніжна маса виштовхується. Потім зібраний сніг скидається в спеціально призначене для цієї мети місце. Деякі моделі мають додаткові функції для забезпечення більш комфортної роботи. Враховуючи те, що взимку темніє рано, дуже зручний в експлуатації буде снігоприбирач з вбудованими фарами. При дуже низькій температурі повітря приємно буде чистити сніг машиною, оснащеною механізмом, що забезпечує підігрів ручок. Наявність електростартера гарантує успішний запуск двигуна навіть у сильний мороз. Деякі снігоприбиральники для розчищення прибудинкових територій мають конструкцію, за допомогою якої можна окремо управляти колесами. Ця функція істотно полегшує управління снігоприбиральною машиною. Моделі, призначені для робіт з очищення від снігових заметів на залізничному полотні, мають шнекороторні механізми для збору снігу в поперечному напрямку.

Які бувають снегоуборщики Karcher? Снігоприбиральні машини розрізняють за типом двигуна.

1. Техніка, яка працює на бензині. Ці снігоприбиральники вважаються більш потужними. Вони оснащені гумовими колесами великого розміру, мають міцний металевий шнек, коробку передач. Даний вид снігоприбиральної машини справляється з прибиранням великих обсягів снігу на великих просторах. Їм під силу розбити і сніг, який вже злежався і затвердів. У цього виду техніки існують деякі недоліки:

Значна витрата палива;

- потребують технічного обслуговування;

- дорого коштують.

2. Машини, які використовують електрику. Снігоприбиральна машина Karcher з електричним типом двигуна має невелику вагу і розміри. Прибирати сніг даним видом техніки нескладно. Такі моделі снігоприбирачів в основному купуються для прибирання невеликих площ в приватних володіннях, навколо кафе і магазинів, прибудинкових територій. Від бензинових снігоприбиральних машин відрізняються невеликою потужністю (до 2000Вт) і шнеком, виготовленим з гуми. Дані конструкції дбайливо чистять доріжки і навіть дахи, не пошкоджуючи при цьому покриття.

За типом пересування снігоприбиральна техніка Karcher буває самохідна і несамохідна.

1. Самохідні моделі обладнані гусеничним або колісним приводом. Така машина не вимагає застосування значних зусиль з боку людини, що керує нею. Наявність самохідного снігоприбирача, що має високу потужність, дає можливість очищати великі простори, покриті снігом. Відмінною особливістю таких машин є їх працездатність при дуже сильному морозі, а також відкидання снігу, навіть затверділого і глибокого, на відстань, що не перевищує 15м. Якщо враховувати вартість техніки, то снігоприбиральні машини, обладнані колесами - дешевше, гусеничні - коштують дорожче, так як переважно призначені для більш великого прибирання снігу.

2. Несамохідні снігоприбиральники Karcher управляються оператором. Їх потужність порівняно невелика. Снігоприбиральну машину легко переміщати. Вона ощадлива у витраті енергії і має невеликі розміри. Наявність такої техніки дозволяє очищати від снігу малі простори. Недоліками є неможливість прибирання глибокого або злежалого снігу і використання людської сили.

По конструкції розрізняють:

1. Одноступінчасті шнекові моделі. У таких снігоприбирачів головною діючою частиною є шнек. Він розбиває сніг на дрібні частини, згрібає й відкидає. Вони прибирають пухкий, що недавно випав сніг, відкидаючи його на 5 м. Відрізняються малими розмірами, вагою, гладким шнеком і відсутністю крильчатки;

2. Двоступінчасті шнеково-роторні моделі. Головні дійові частини - шнек і ротор. Спочатку сніг подрібнюється, збирається шнеком, а потім відбувається викид, але з більшою силою за рахунок ротора. Така снігоприбиральна техніка має бензиновий двигун і зазубрений шнек, а також крильчатку. Підходить для розчищення як свіжого, так і затверділого снігу.

Щоб не помилитися при купівлі снігоприбирача Karcher слід звернути увагу на нижченаведені аспекти:

1. Потужностні характеристики двигуна;

2. Швидкісні показники руху;

3. Метод включення (автоматичний, ручний, змішаний);

4. На яку відстань відкидається сніг;

5. Для моделей, що мають бензиновий двигун, важливо знати споживання палива;

6. Слід врахувати розмір ковша, що збирає сніг.

7. Вартість;

8. Фірма - виробник.

Снігоприбиральна техніка ефективна в роботі, проста в експлуатації та ремонті, не вимагає особливого технічного обслуговування. Якщо Ви зробите вдалий вибір і придбаєте снігоприбиральну машину, що відповідає саме Вашим запитам, то значно полегшите собі життя, замінюючи важку фізичну працю на повністю механізований процес.

Всі статті