Як нагріти воду в басейніЩоб продовжити купальний сезон в басейні, воду треба підігрівати. Нагрівач для басейну входить до переліку основного обладнання, залежно від споживаного джерела живлення апарати можна розділити на:

• електронагрівачі,

• теплообмінники,

• сонячні колектори,

• теплові насоси.

В інтернет магазині компанії ТОВ «Хомробот» нагріваючі воду пристрої представлені в широкому асортименті. Тут є стандартні електронагрівачі, є економічні прилади, чия робота заснована на використанні альтернативних джерел енергії. Компанії - виробники зі світовим ім'ям постійно вдосконалюють свої прилади, а ми намагаємося донести їх до наших покупців.Однак, щоб зрозуміти «Як нагріти воду в басейні», потрібно відповісти на ряд питань.

1. Яке місце розташування штучного водоймища (у закритому приміщенні або на вулиці)?

2. Період експлуатації - тільки в жаркий час або і навесні, і восени?

3. Який об'єм чаші?

4. Які варіанти джерел тепла можна використовувати в місці розташування водойми?

5. Бажана швидкість підігріву води в ємності акваторії?

6. Чи потрібні додаткові пристосування для того, щоб зберегти тепло?

Вибираючи прилад, враховувати потрібно багато чинників, наприклад, вода у водоймі під відкритим небом і нагрівається, і остигає значно швидше, ніж у закритому приміщенні. Тому потужність нагрівача для нього повинна бути більше приблизно на 30-50%!

Описані нижче варіанти нагріваючих пристроїв, їх технічні особливості допоможуть вирішити проблему як нагріти воду в басейні самим ефективним, економічним, безпечним для вас засобом.

Проточний електронагрівач - один з простих і демократичних за ціною агрегатів. Він служить для підтримки заданої температури постійного потоку водної маси, що подається насосом. Цей вид теплового агрегату характеризується малими розмірами. Для виконання корпусу електронагрівача може використовуватися високоякісний пластик, міцний титан або нержавіюча сталь. Нержавіюча сталь як матеріал для ТЕН-ів дозволяє нагрівальному елементу працювати надійно, як в умовах високих температури, так і в середовищі агресивних хімічних реагентів, застосовуваних для очищення.

При покупці проточного електричного нагрівача, необхідно врахувати, що його продуктивність повинна забезпечувати необхідну швидкість нагріву і температурні параметри. Якщо необхідно нагріти воду для басейну невеликого об'єму в закритому приміщенні, то не потрібно купувати потужний прилад, для нього достатньо і 3 - 5 кВт. Тому у поширених проточних електронагрівачів існують обмеження по потужності максимум до 18 кВт, для акваторій великого обсягу доведеться вибирати нагрівач іншого типу.

Теплообмінник. Конвертує тепло згоряння газу в енергію для нагріву води. Конструкція теплообмінника складається з металевого корпусу і трубок теплообміну, має компактні габарити (400 мм \ 150 мм). Агрегат призначений для цілорічного використання, розташовується в приямку біля басейну, підключається до контуру водних комунікацій окремим байпасом. Гаряча вода з котла надходить по зміївикам теплообмінника і омивається проточною водою басейну, таким чином, відбувається процес теплообміну.

Потужність теплообмінника знаходиться в межах від 13 до 200 кВт, що набагато більше, ніж у електронагрівачів. Вибираючи нагрівач по потужності, щоб нагріти воду для басейну, потрібно враховувати масу води, її температуру, бажану швидкістю обігріву. З урахуванням особливостей кожної моделі, компанія - виробник пропонує методики підбору апарату по заданих параметрах, в тому числі обсягом чаші водойми. Однак, глибоко не вдаючись в них, потрібно щоб виконувалося співвідношення: 1 кВт (теплової потужності приладу) на 1 м3 води.

Теплообмінник зазвичай встановлюють перед вузлом дезінфекції, щоб мінімізувати вплив хлору на вузли агрегату. При надлишково хлорованій воді рекомендують використовувати теплообмінники з трубками з титану.

Пристрої економічні, так як не споживають електрики, екологічні - не викидають в атмосферу шкідливих речовин.

Сонячний колектор перетворює в електрику енергію сонця! Зазвичай він виконаний з пластикового полотна темного кольору, переплетеного безліччю тонких трубочок. Він може легко монтуватися і демонтуватися, вкладаючись в рулон. Встановлюється на дах, його можна просто розстелити на газон, або повісити на огорожу. Є деякі обмеження: при температурі повітря нижче нуля градусів його ефективність мінімальна.

При грамотній установці і сонячній погоді, маючи чорний колір, це простий пристрій досить ефективно гріє воду, пропускаючи її через теплоносій.

Колектор підключається до системи комунікацій штучного водоймища окремим байпасом. При чому його розташування може бути значно віддалене від приямка басейну.

Вартість даного обладнання не з дешевих, але при експлуатації помітна економія коштів, завдяки використанню безкоштовної сонячної енергії та низьким експлуатаційним витратам. Істотним мінусом є те, що при похмурій погоді ККД колектора різко падає.

Теплові насоси поки новий і досить ексклюзивний для України спосіб отримання тепла для використання його в басейнах. Для переважної кількості споживачів ціна на цей пристрій завелика.

Ідея функціонування системи теплового насоса полягає в принципі багатоступінчастого перенесення енергії від носіїв тепла за допомогою стиснення конденсату, газів і т.п.

За початкове джерело тепла можна брати, наприклад, просто повітря, промислові чи побутові стоки після первинного очищення, енергію грунтових, термальних вод, річок, озер. Це можуть бути абсолютно будь-які джерела енергії, температура яких на 1 - 2 градуси відрізняється від температури води в басейні.

Принцип дії геніально простий і полягає в тому, що за зовнішньому трубопроводу, укладеному під поверхнею землі, циркуляційним насосом прокачується, наприклад, суміш води і тосола. Забравши тепло у грунту, вона підвищує свою температуру. Потрапляючи на випарник, віддає тепло холодоагенту, перетворюючись на пару. Пар потрапляє на компресор, стискається до 20-25 атмосфер, в результаті відбувається стрімкий викид енергії, яка використовується за призначенням, наприклад, для нагріву води в басейні.

Пристрої високопродуктивні, тому здатні забезпечити теплом об'ємний басейн і навіть будинок. Гарантійний термін служби деяких моделей теплових насосів становить 50-100 років. Їх екологічність визначає відсутність шкідливих викидів в атмосферу. Прилади повністю автоматизовані, самостійно контролюють потужність нагріву, управляються навіть за допомогою телефону, інтернету, дозволяють економити до 80% витрат на електрику.

Тепловий насос Fairland Pioneer є одним з найбільш популярних і доступних споживачеві варіантів. Цей тепловий насос розрахований на 20-150кв.м площі. Витягає енергію з повітря. Використовуючи енергію більш ефективно інших систем нагріву води, вважається дуже економічним. Довговічне використання, термін служби теплового насоса Fairland Pioneer від 50 до 100років. Екологічно чистий і безпечний для користувачів пристрій.

Такі та інші високотехнологічні апарати, які допоможуть нагріти воду в басейні, ви знайдете в інтернет-магазині ТОВ «Хомробот». Постійно поповнюючи асортимент, ми робимо ставку на безпеку обладнання, яке продаємо. Сподіваємося і ви, хочете зарахувати себе до шанувальників сучасних технологій.

Всі статті