Як вибрати робот пилосос?

Перелік незамінних речей в господарському побуті буде дуже довгим, а яке місце в ньому займає ще не для всіх відомий Робот-Пилосос? На це питання може дати відповідь тільки той, хто лише одного разу натиснув на кнопку "Clean", пройде пару циклів прибирання, коли починаєш помічати, що без цього помічника вже ніяк. Однак, ринок України вже насичений великою кількістю брендів, які випускають робот пилосос, ну тому що модно так. І після декількох прибирань можна легко розчаруватися в якості незграбних виробів. На ринку автоматичних пилососів в Україні виділяються кілька категорій: роботи пилососи виробника iRobot, які є лідерами по розробці і продажам робототехніки в світі, а також їх аналоги китайські, корейські та інші. Я не хочу сказати що китайські і всі інші погані, тим більше зроблені вони на подобі старої і вже минулої лінійки роботів пилососів iRobot, просто в цій справі потрібен досвід.

iRobot - американська компанія, яка з 2002 року займається розробкою і виробництвом домашніх роботів-прибиральників, і зовсім недавно представила на ринок уже 9-е покоління пилососів, тобто кожне нове покоління було випущено з урахуванням помилок минулих моделей, і цей 13-річний досвід вкладений в пилосос iRobot. Хто ще з виробників може похвалитися такими досягненнями в цій галузі?

 

Що таке Робот Пилосос?

- В першу чергу це Пилосос, але оснащений процесором, який збирає дані з безлічі датчиків, і, залежно від інформації, що надійшла, визначає швидкість і напрямок руху, вибирає режим прибирання і знаходить більш забруднені місця, що робить його роботом. Все це об'єднує запатентована система iAdapt, в останніх моделях пилососів iRobot використовується більш 40 алгоритмів поведінки під час прибирання, а процесор здатний прийняти одночасно до 67 рішень в секунду. Компанія iRobot випускає модель Roomba - для сухого прибирання, модель Scooba - миючий робот пилосос, робот-підлоготер Braava та iRobot Mirra - для басейнів.

 

Як вибрати Робот Пилосос?

  • Вибрати пилосос для вологого прибирання з модельного ряду iRobot Scooba буде дуже просто,

у продажу Ви знайдете:

Миючий пилосос iRobot Scooba 230 - робить автоматичне вологе прибирання в санвузлах, за рахунок свого маленького розміру (9см у висоту і 16см в діаметрі) може прибирати у важкодоступних місцях. Однак, за один заряд батареї Scooba 230 здатний очистити до 14-17 м2.

Миючий пилосос iRobot Scooba 390 (вже знятий з виробництва) і його старший представник Scooba 450, відрізняються вони не тільки аксесуарами, які йдуть з ними в коробці, а і якістю прибирання, зносостійкістю і батареєю. Дана модель здатна очистити до 60 м2 за один заряд акумулятора.

  • Вибрати робот-підлоготер ще простіше, в Україні продаються iRobot Braava 380, іRobot Braava 380t.

Відрізняються вони тільки наявністю в комплекті Turbo-зарядки. У миючому режимі цей маленький помічник прибирає 35кв.м, а в сухому режимі до 185кв.м

  • А от вибрати робот пилосос для сухого прибирання iRobot Roomba буде вже складніше, зате це можна зробити в ширшому ціновому сегменті.

Моделі пилососів Roomba відрізняються:

1) Площею, яку Roomba може прибрати з одного заряду. Краще всього вибрати пилосос робот з більшою площею прибирання, тому що цей показник розраховувався для кімнати без меблів і перешкод, а в процесі прибирання на шляху зустрічаються і забруднені місця, на які робот приділяє більше часу, і переїзди з кімнату в іншу.

2) Різновидом корзини для сміття і ступенем очищення повітря фільтром. У нових моделях пилососа Roomba використовуються HEPA-фільтра і кошик для сміття AeroVac і AeroForce, з цим поєднанням новітніх технологічних досягнень робот-прибиральник показує найкращий результат прибирання.

3) Функціональністю. Вибрати робот пилосос з потрібними функціями також важливо, так як це вплине на вартість виробу. Наявність таймера на 7 днів, за яким робот пилосос Roomba запускається в зазначений час, дана функція є у всіх Roomba починаючи з 650 моделі. LightHouse - дозволяє настроїти послідовність прибирання пилососом, тобто за допомогою спеціальних маячків робот пилосос прибирає першу кімнату, потім другу, потім третю ... це властивість є в пилососах Roomba починаючи з 780 моделі і так далі.

4) Комплектація. Дуже багато моделей роботів пилососів iRobot відрізняються комплектацією і тільки. На приклад серія Pet - рекомендується для власників домашніх тварин, всі пилососи з цією приставкою (Roomba 595 Pet, 564 Pet ... - зняті з виробництва) мають в коробці в 2 рази більше аксесуарів, які потрібні як витратні матеріали, але нічим не відрізняються функціонально від аналогів у своєму класі (тобто Roomba 595 Pet - аналог 650 моделі). При виборі таких моделей ви запасаєтесь розхідниками, які все одно довелось би купити в майбутньому. Але разом з пилососом аксесуари вийдуть за більш вигідною ціною, так як в комплекті.

  • В сигменті автоматичних прибиральників для басейну американської компанії у продажу є тільки iRobot Mirra 530.

Даний тип автоматичного прибиральника для басейну оснащений 2-х рівневим фільтром і активною щіткою для чищення поверхні. Прибирання обмежено на 80 кв. метрів поверхні басейну.

У кожному разі, перед покупкою робота пилососа раджу отримати професійну консультацію менеджера, це допоможе зробити правильний вибір і надалі повноцінно насолоджуватися всіма досягненнями у робототехніці.

Інтернет-магазин HomeRobot.ua

Всі статті