Хлор, найпоширеніший дезінфікуючий засіб і через свою невисоку вартість найбільш часто уживане. Даний хімікалій легко справляється з шкідливими для здоров'я мікроорганізмами (бактеріями, грибками, вірусами). Не втрачає своєї активності він і в гарячій воді. Однак, якби не його сильно виражений запах. Іноді саме цей фактор є основною причиною відмови від даного виду дезінфекції води в басейні.

Якщо вода має трохи помітний запах хлору - це цілком нормально. Але, коли запущена реакція взаємодії активного хлору з органічними сполуками, що перебувають в брудній воді, його рівень різко падає, тому, що хлор стає не активною сполукою, а пов'язаним. Такі сполуки звуться хлораміни (неорганічні хлораміни), і вони вже не знезаражують воду, а навпаки ще більше її забруднюють. Хлораміни сприяють появі червоних плям на шкірі та слизових рота і очей, але найголовніше стійкий запах хлорки в басейнах створюють саме вони.

Отже, якщо ваш басейн став неприємно «пахнути» хлором, пора їм серйозно зайнятися. Вам необхідно знати, що дезінфікуючий властивість хлору безпосередньо пов'язано з значенням рН. Високий рівень знижує ефект від хлорування, знижений - робить хлор летючим і виділяє його з води, а це ще одна причина неприємного запаху. Хлораміни зазвичай з'являються у воді зі зниженим рівнем pH, тому стежити за його зміною, значить забезпечити чистоту води і дивовижну її прозорість.

Провести шокове хлорування води в басейні з регулюванням рівня рН можливо використовуючи засоби Аквадоктор С60-Т (С60), Аквадоктор О2 за технологією, вказаною в інструкції. Так само можлива шокова дезінфекція і за допомогою альгіциду Аквадоктор АС. Стежити за рівнем хлору вільного і контролювати значення рН значить попередити появу неприємного запаху.

Всі статті