Навіть після фільтрації вода в басейні з часом втрачає свою чистоту і прозорість і стає каламутною, плавання в цій воді радості не доставить. Щоб з цим впоратися спробуйте розібратися в причинах появи білястого осаду, потім слід їх усунути, ну й надалі періодично контролювати хімічні процеси і підтримувати чистоту води. Можлива причина молочного забарвлення води - це що з'явилися в ній найдрібніші частинки пилу, пилок від квітів і спори рослин і ін.

Фільтрування за допомогою стандартної картриджної або пісочної установки зазвичай дає прекрасний результат. Однак пісок утримує досить великі частки бруду, в той час як дрібні проходять крізь фільтр і знову опиняються у воді басейну. Очищення фільтрувального механізму або його заміна на новий, значного результату не дадуть. Не застосовуючи спеціальних заходів нейтралізувати ці частинки практично немає можливості. Відновити прозорість води в такому разі допоможе тільки застосування коагулянту Аквадоктор - FL, Аквадоктор - SF, Froggy SetiFlock L310.

На підставі дій описаних в інструкції необхідно розвести хімікат у воді басейну, почекати поки препарат запустить процес обгортання і зв'яже дрібні частинки між собою, утворюючи пластівці в осаді. Зібрати цей осад за допомогою пилососа для очищення басейнів вже не важко. Якщо бажаний результат не досягнутий, потрібно повторно виконати процедуру. Причиною біломутної води в басейні можливо і наявність в ній живих мікроорганізмів. Справитися з цим використовуючи коагулянт не виходить.

Тут показано застосування дезінфектанту Аквадоктор - С60-Т (С60) або Аквадоктор - О2. З його допомогою слід, керуючись інструкцією, застосувати шокову обробку, не забуваючи надалі промити картридж або пісок фільтруючого пристрою. У разі необхідності його замінити на новий.

Всі статті