Сучасній людині хочеться мати поруч з собою техніку, якій можна довірити роботу будь-якої складності, і бути впевненим, що вона не підведе. Головними критеріями вибору обладнання є: якість, надійність і зручність. Компанія Maytronics (Ізраїль) випускає техніку, відповідну саме цим стандартам. У цій статті мова піде про роботи-пилососи Dolphin, призначених для прибирання басейну.

Що являє собою цей автоматичний пристрій? Зовнішня поверхня робота-пилососа складається з міцного пластику. Вода надходить через кілька всмоктувальних отворів, за допомогою вакуумного насоса, який запускається потужним електромотором і виходить через випускаючі отвори, що знаходяться зверху на корпусі.

Підводний робот пилосос для басейну забезпечений валиками, що служать для пересування й чищення поверхні водойми. Для покриття з плівки і керамічної плитки призначені комбі-щітки, для збірно-каркасних басейнів, покриття з плитки, плівки-ПВХ, композитних матеріалів, нержавійки, існують пристрої з супер-щітками.

Роботи для прибирання басейну Dolphin

Якості цієї розумної техніки можна довіряти на 100%, так як вона перевірена протягом багатьох років. Роботи-пилососи компанії Maytronics підходять для прибирання в приватних і громадських басейнах різної форми і розміру, з будь-яким облицюванням дна і стінок: з керамічної плитки, ПВХ-плівки, мозаїки, покриття з композитних матеріалів або з нержавіючої сталі. Процес очищення штучного водоймища повністю автоматизований, витрата Вашого часу на обслуговування техніки мінімальна. Незважаючи на складну конструкцію, управління обладнанням під силу навіть новачкові-непрофесіоналові.

Перед початком прибирання басейну підводний пилосос необхідно занурити у воду, підключити шнур до електромережі й натиснути кнопку "пуск". Пристрій буде автоматично чистити поверхню чаші. Також управління роботою здійснюється за допомогою пульта дистанційного керування, а в найсучасніших роботах-пилососах цикл прибирання запускається за допомогою смартфона або планшета, що мають мобільний додаток My Dolphin. Це означає, що стежити за процесом чищення штучного водоймища можливо незалежно від свого місця розташування в будь-якій точці планети. Ось і все, тепер залишається сидіти й милуватися, як чудо-техніка працює замість Вас. Як бачите, участь обслуговуючого персоналу в чищенні басейну зведено до мінімуму. Щоб керувати роботою обладнання, необов'язково займатися складним програмуванням. Завдяки унікальній програмі сканування Cleaver Clean, підводний робот вибирає найкращу схему руху по периметру штучної водойми - це означає, що кожен сантиметр Вашого басейну, стіни, дно, ватерлінія будуть вичищені пристроєм з використанням найефективнішого маршруту. Після включення робот-пилосос робить рухи по одній і тій же траєкторії, минаючи перешкоди, поки не ліквідує весь бруд і сміття, що знаходяться на цій площі, після цього він рухається далі. Потім пристрій почистить зону біля стін, іватерлінію й стіни. Максимальна маневреність й охоплення всієї поверхні, незалежно від перешкод, кута нахилу і форми басейну, досягається завдяки роботі мотора з подвійним приводом. Якісне очищення здійснюють валики-щітки, що проникають у важкодоступні місця. Техніка для прибирання басейнів компанії Maytronics не тільки очищає від сміття і бруду, а й оснащена системою фільтрації. На відміну від звичайних ручних пилососів, ці сучасні пристрої не потребують підключення до скиммеру, пилососної форсунки і працюють незалежно від насоса фільтраційної установки. Підводні роботи-пилососи функціонують самостійно, так як їх конструкція включає в себе систему очищення та фільтрації води. Для очищення води від великого і дрібного сміття в підводному пилососі є тонкий і ультратонкий фільтр-картриджі. Така, добре продумана конструкція, дозволяє досягти якості очищення води на рівні 95%. Після закінчення циклу прибирання обслуговуючому персоналу слід добре промити фільтр під струменем води, звільнивши його від сміття, що нагромадилося і бруду.

Як підібрати робот пилосос для басейну Dolphin

Конструкція роботів-пилососів Dolphin продумана до найменших деталей для зручності користувачів. Наприклад, з огляду на, що пристрої мають довгий кабель, конструктори оснастили обладнання системою антіскрутки. Це спеціальний шарнір, який запобігає скручуванню кабелю. Також є спеціальний візок, на якій можна зручно перевозити підводний пилосос і кабель.

Підводний робот-пилосос Dolphin

Для ознайомлення розглянемо деякі моделі, які підходять для різних типів басейнів. Наприклад:

  • Dolphin E10, Dolphin E20 або Dolphin Galaxy - це найкращий вибір для маленького приватного басейну, довжина якого не перевищує 10 метрів. Це недороге обладнання ретельно вичистить дно і пристінну зону, профільтрує воду. Єдиний недолік - підводний пилосос Dolphin E10 не зможе почистити стіни штучної водойми.
  • Якщо потрібно очистити і дно, і сходинки, і будь-які важкодоступні місця у водоймі до 12 метрів завдовжки - Dolphin S300i  це те, що Вам потрібно. Для комерційних, спортивних басейнів довжиною до 25 метрів - рекомендуємо придбати підводний пилосос Dolphin Dana 100. Цикл прибирання триває всього 3 години.
  • Для величезних громадських і спортивних басейнів протяжністю до 50 метрів потрібен дуже потужний робот-пилосос. Професійно впорається з прибиранням штучного водоймища Dolphin 2x2 PROGYRO. Робот-пилосос даної моделі оснащений системами надтонкою фільтрації, подвійний щіткою, має велику подвійну ємність для збору сміття, гіроскоп. За ступенем ефективності прибирання і по потужності він дорівнює двом підводним пилососам.

Для очищення біо-басейнів і природних водойм призначений особливий робот-пилосос Dolphin Bio Suction. Він оснащений потрійною щіткою, що поглинає шлангом для видалення сміття з водної поверхні і трьома фільтрами для очищення води басейну. В процесі роботи підводний пилосос очищає воду від великого і дрібного сміття, перетворює каламутну воду в прозору і навіть знищує шкідливі бактерії та мікроорганізми. Ці корисні функції дозволяють трохи заощадити на хімії для басейну. Під час прибирання робот-пилосос Dolphin Bio Suction використовує внутрішню фільтрацію, або зовнішнє всмоктування, не пошкоджуючи при цьому рослинність і живих мешканців водойми.

Отже, в цій статті ми розглянемо лише деякі мделі пристроїв для прибирання басейну ізраїльської компанії Maytronics. Тепер Вам належить зробити правильний вибір в покупці відповідного обладнання. Наступні критерії допоможуть Вам визначити, який робот-пилосос для басейну найбільш ефективно впорається з прибиранням Вашої водойми:

  1. розмір басейну, глибина;
  2. форма і покриття дна;
  3. як часто буде проводитися прибирання;
  4. необхідна швидкість очистки;
  5. наявність пульта дистанційного керування, або настройка за допомогою смартфона або планшета.

 

Також Ви можете зателефонувати за вказаним телефоном, і консультант допоможе вибрати оптимальну модель підводного робота-пилососа Dolphin для Вашого басейну.

Всі статті