Робот мийник вікон

У світі існує безліч винаходів, метою яких є полегшення життя сучасної людини. Деякі з пристроїв здатні навіть повністю взяти на себе роботу, що виконується людьми. До такої диво-техніці відноситься робот для миття скляних поверхонь. Не секрет, що важко знайти людину, якій подобається спочатку мити, а потім до блиску натирати десяток вікон або дзеркал. А в разі, якщо скляні поверхні знаходяться високо - це ще й небезпечне заняття. Але якщо Ви надасте таку копітку роботу техніці для миття вікон - будете приємно здивовані.

Що це за пристрої? У магазині Вам можуть запропонувати роботів - мийників вікон двох видів:

1) що кріпляться до поверхні за допомогою вакуумних присосок;
2) моделі на магнітах.

Тепер розглянемо детальніше кожну конструкцію:
1) вакуумний робот мийник вікон складається з однієї частини, званої модулем. Усередині знаходяться мотор, вентилятор і два обертових коліщатка. Кнопки включення / вимикання, індикатора заряду батареї, зупинки розташовуються на корпусі. Регулювання процесу миття і вибір напрямку руху відбувається за допомогою пульта дистанційного керування, а в деяких моделях - смартфона. Можливі автоматичний і ручний режими роботи. При включенні пристрою мотор і вентилятор створюють вакуум. Робот присмоктується до поверхні так сильно, що його дуже важко від'єднати. Якщо з якихось причин сила тяжіння зменшиться - спеціальний датчик подасть звуковий сигнал і негайно припинить роботу. Під час очищення поверхні вакуумний насос не тільки утримує робота, але і всмоктує пилові і грязьові частки. Серветки з мікрофібри, одягнені на коліщатка, начисто миють і полірують. До речі, мікрофібра - це особлива тканина, так як після неї не залишається волокон, вона легко переться, не линяє, не скачується, відмінно вбирає воду і бруд, довговічна. Перед включенням необхідно нанести трохи засобу для миття скла на краю серветок. У деяких автоматичних пристроях даного типу в комплект входять два різновиди серветок: жовта - для полірування і прибирання із застосуванням миючих засобів, а синя - для сухого чищення. Після закінчення роботи Ви можете зняти забруднену тканину і випрати. В цьому і полягає Ваша роль в обслуговуванні обладнання для миття вікон. Вакуумний робот для очищення скла працює тільки від електричної мережі. Він оснащений проводом довжиною 5 метрів і адаптером мережі. Завдяки цьому можна вимити безліч вікон або інших гладких поверхонь, не чекаючи, поки зарядиться акумулятор. Деякі можуть подумати, що робот раптово може впасти. Не хвилюйтеся, цього не станеться, якщо працюючий пристрій буде постійно підключено до електричної мережі, а в разі виникнення проблем з подачею електроенергії - всередині робота є запасний акумулятор, заряд якого не дасть впасти. Також вакуумний мийник вікон укомплектований довгим страхувальним шнуром. А якщо площа, що очищається  занадто забруднена - процес миття доведеться повторити кілька разів. Але вакуумному автоматичному пристрою під силу змусити сяяти будь-яку поверхню, а саме: дзеркала, пластик, скло, кераміку і ламінат. Роботи даного типу випускаються компанією Hobot (Тайвань).

2) Магнітний робот для миття вікон складається з двох частин: чистячої та навігаційної. На одній зі складових є чотири диски з одягненими на них насадками з мікрофібри, які обертаються. Отвір для розпилення миючого засобу знаходиться в центрі, а по краях розташовані скребки, що дозволяють очистити кути та інші важкодоступні місця. Навігаційна частина відповідає за правильний напрямок руху робота. Цей модуль включає в себе електроприводи руху з коліщатками, що захищають від зіткнення з рамою і відповідають за пересування, чотири магнітних диска, що забезпечують тяжіння двох складових робота. На корпусі є регулятор сили тяжіння. У навігаційному модулі розташовані акумулятор і датчики, які вказують на перешкоду попереду, а також приймач інфрачервоного сигналу від пульта дистанційного керування, кнопки включення / вимикання. На початку роботи два модуля необхідно розмістити по обидва боки скла. При включенні утворюється потужне магнітне поле, дуже міцно з'єднує частини робота. Очищуючий модуль буде направлятися слідом за навігаційним, здійснюючи зигзагообразний рух. На відміну від вакуумних пристроїв, для магнітних роботів важливе значення має товщина склопакета. Існують пристрої для миття вікон товщиною менше 15 мм і для склопакетів 15 - 28 мм. Тобто вони відмінно вимиють вітрини, перегородки душових кабінок, вікна, товщиною до 28 мм, за умови, що можна закріпити модулі з двох сторін. При експлуатації цього виду автоматичних пристроїв дуже важливо дотримуватися правил безпеки. Ніколи не поєднуйте дві частини включеного робота, так як Ви не зможете їх роз'єднати, не пошкодивши обладнання. Дуже уважно стежте за тим, щоб Ваші пальці не потрапили між модулями включеного магнітного робота, так як необережність може привести до серйозної травми. Цей різновид автоматичних пристроїв для миття скляних поверхонь випускає компанія Windro (Південна Корея).

У цій статті Ви ознайомилися з основними характеристиками вакуумних і магнітних роботів - мийників, а тепер належить зробити вибір, яке обладнання підійде саме Вам. Головними критеріями при підборі обладнання є поверхня і площа, які плануєте мити за допомогою автоматичного мийника вікон. Якщо хочете експлуатувати в побуті - радимо придбати вакуумний робот, а для миття великих поверхонь найбільш підходящим варіантом виявиться магнітний автоматичний пристрій.

Всі статті