Підтримку порядку в домі сьогодні багато довіряють унікальній електронній техніці. Технічно доведені до досконалості автономні роботи прибиральники здатні взяти на себе найскладніші завдання по очищенню підлогового покриття, якісного миття вікон, підтримки блиску поверхонь басейну.
Вже протягом багатьох років виробники зі світовим ім'ям створюють і випускають нові моделі роботів, кожне покоління цих самостійних прибиральників націлене на те, щоб повністю замінити ручну працю, виконувати довірені функції швидко, якісно, ​​екологічно, енергонезатратно. Віддаючись процесу наведення порядку, роботи дозволяють людині насолоджуватися заслуженим відпочинком, присвятити час рідним і близьким людям, улюбленому заняттю.

Погодьтеся, приємно займатися своїми справами, спостерігаючи, як маленький автономний робот-пилосос безшумно виконує роботу. Такі прилади створені на базі інноваційних технологій американською компанією iRobot, вони сухим і вологим способом делікатно прибирають будь-яке підлогове покриття, включаючи тонкі килими. Незалежно від складності забруднень, роботи пилососи здатні охопити їх прибиранням в мінімальні терміни. Власнику варто лише торкнутися кнопки на верхній панелі, електронний девайс моментально візьметься за справу.

Роботи пилососи для сухого прибирання iRobot Roomba

Робот пилосос iRobot Roomba призначений для сухого прибирання. Підірвавши ринок в 2002 році, він повністю змінив уявлення широкої публіки про домашні роботи. Апарат якісно очищає дерев'яну підлогу, паркет ламінат, лінолеум, килими з невисоким ворсом. Він автоматично визначає тип покриття, швидко до нього пристосовується. Залежно від моделі пристрій здатний охопити прибиранням до 165 кв. м брудної поверхні. Використовуючи вбудовані алгоритми прибирання, робот щомиті звіряє свої дії з навколишнім оточенням, коригує їх при необхідності, розраховуючи шлях, підбирає найоптимальнішу схему прибирання. Кожне з поколінь роботів використовує унікальні запатентовані виробником технології, які вдосконалюються з кожним днем:

• AeroForce® 3-х рівнева система високоякісної очистки включає наступні етапи: дві що обертаються в різних напрямках щітки згрібають сміття, волосся, шерсть в сміттєзбірник; спеціальна щітка з боку проходить уздовж плінтуса, прибирає в кутах; а фільтр зупиняє дрібні частинки і пил.
Тип поверхні визначається автоматично. Остання модель Румба 980 замість щіток обладнана двома гумовими валиками, які ідеально справляються з килимовими і гладкими покриттями. Їхня нова конструкція виключає намотування шерсті, волосся, що відрізняє її від щетинистих щіток.

• iAdapt® - новітня система штучного інтелекту, яка використовує десятки сенсорів, імпульсів, що посилаються для аналізу навколишнього простору. Створюючи 3-х мірні карти приміщення, прилад розпізнає предмети інтер'єру для того, щоб, очищаючи поверхні огинати перешкоди. 3D камера сканує приміщення, допомагаючи пристрою прорахувати свої дії, швидко вибрати оптимальну схему прибирання, при необхідності ретельно опрацювати ділянку по кілька разів.

• Зарядна база HomeBase® створена для підзарядки акумулятора. Саме на неї Roomba повернеться, закінчивши прибиральний цикл. Якщо попередньо запрограмувати робот на автоматичний запуск в потрібний час, участь людини в роботі пристрою повністю відпаде.

• DirtDetect® система виявлення найбрудніших ділянок на підлозі використовує вбудовані оптичні датчики. Нові моделі Roomba оснащені технологією DirtDetect® Series2, де крім оптичних, працюють акустичні датчики.

• Система проти заплутування не допускає припинення прибирання в місці скупчення проводів, на ділянках з китицями килимів. Прилад автоматично припиняє обертання щіток, коли відчуває, що зачепив дріт. Якщо самостійно виплутатися не вдається, він припиняє роботу, подає звуковий голосовий сигнал, чекаючи участі людини.

• Обмежувачі руху (віртуальні стіни) VirtualWalls® обмежують місця, де прибирання не потрібно, або небажане.

• Координатори руху (віртуальні маяки) Lighthouses ™ це вдосконалені віртуальні стіни. Вони дозволяють розбити приміщення на окремі ділянки для більш високоякісного прибирання.

• Фільтр тонкої очистки- HEPA не допускає циркуляції брудного повітря, він має високі фільтруючі властивості, якість фільтрації від моделі до моделі безперервно зростає.

• Нова Li-ion акумуляторна батарея з подвоєним терміном служби в останній 980 моделі Румба, збільшує число робочих циклів. Тут же, для найвищого комфорту передбачена можливість управління пристроєм через смартфон, планшет. Використовуючи спеціальний додаток прибирання можна задіяти з будь-якої точки світу. Інтерфейс передбачає вибір режиму і часу прибирання, планування на кожен день тижня та інше.

Миючий робот пилосос iRobot Scooba 450

Робот пилосос iRobot Scooba належить до розряду миючих. Цей революційний продукт американської компанії якісно помиє будь-яке тверде покриття підлоги - мозаїчну плитку, мармур, лінолеум, ламінат та ін. Перш, ніж стартувати, пристрій заповнюють чистою водою. Брудна вода збирається в спеціальному відсіку, обслуговування приладу займає всього кілька хвилин. Роботизований помічник самостійно прорахує маршрут, вибирає потрібний режим, після повної підзарядки охоплює до 60 кв.м відкритого простору, під меблями, стільцями і диванами. Розпізнає сходи та інші перепади висоти, тим самим запобігаючи падінню.

• Запатентована система штучного інтелекту iAdapt® забезпечує максимум покриття. Технологія складається з декількох етапів: попередня підготовка підлоги, під час якої пилосос збирає велике сміття, крихти, пісок, шерсть, волосся і т.п .; розпорошення миючого розчину по поверхнях, видалення бруду вакуумною щіткою-скребком, що швидко обертається; всмоктування брудної води, доведення поверхонь до чистого сухого стану.

• Обмежувач руху, що поставляється в комплекті Virtual Wall® визначає пристрою заборонені зони, зони прибирання.

• Система «антизаплутування» виключає заплутування в проводах.

• Для миючого робота Scooba з міркувань безпеки не передбачена база ДОК для автоматичного паркування, а тільки в ручному режимі, в зв'язку з тим, що його робота пов'язана з водою.

Робот підлоготео iRobot Braava

Робот-підлоготер iRobot Braava і Braava JET доповнює лінійку самостійних прибиральників, пропонує споживачеві варіант щоденного вологого і сухого прибирання. Braava JET поєднує оригінальний дизайн, компактні розміри, що забезпечує чистоту навіть в найвіддаленіших місцях.
Спеціальний миючий модуль і розпорошення миючого розчину, сприяють ідеальному прибиранню поверхонь, наведенню чистоти без брудних застарілих плям. Після повної зарядки батарей, невеликий за розміром прилад вільно виконує 3-х годинне сухе прибирання і 2-х годинне вологе, при цьому обробляючи виключно тверді вологостійкі поверхні, серед яких кахельна плитка, підлога з кам'яної мозаїки, лінолеум. Braava Jet працює практично безшумно, в цьому його величезна перевага.

• Надійну навігацію приладу забезпечує система NorthStar. Діючи подібно GPS, вона допомагає натирачу відстежувати нові місця прибирання, виключати ті, де він уже був. Куб точно вибудовує карту приміщення, планує роботу таким чином, щоб охопити усю ділянку на підлозі. NorthStar розміщують на височині, його датчик спрямований в середину кімнати, пристрій проектує карту приміщення, сканує стіни, перешкоди, ступені, килими, щоб уникнути їх.

• Невеликі розміри допомагають йому проходити під диваном, столом, проникати в найвіддаленіші ділянки, куди зазвичай доступ обмежений. Технологія Wall застосовується для очищення бруду уздовж стін. Сенсорний бампер Soft пом'якшує можливий контакт з різними предметами інтер'єру.

• Для обмеження робочої зони для Braava JET використовують обмежувачі (віртуальні стіни) VirtualWallMode.

• Полотер-робот укомплектований новим літій-іонним акумулятором, зарядним пристроєм.

• Робот підлоготер iRobot Braava користується сухими і вологими серветками. Тканина містить спеціальні довговічні мікроволокна, тому серветки можуть використовуватися багаторазово, або є набори для разового прибирання. Якщо нанести на них водоактивіруємий миючий засіб, підлога буде ідеально чистою, приміщення наповниться свіжим ароматом. Серветки легко знімаються і одягаються на знімну насадку на магніті, процес заміни проходить моментально без контакту з брудом.

• Закінчивши прибирання, робот повернеться на те місце, звідки стартував, тому його завжди легко знайти.

Робот пилосос для чищення басейну

Робот пилосос для басейну самостійно підтримує чистоту вертикальних і горизонтальних поверхонь, всі моделі одночасно фільтрують ті шари води, які не доступні вбудованій очисній системи басейну. Автоматичні підводні пилососи працюють за унікальною технологією: щітки або валики ретельно, по кілька разів опрацьовують поверхню, об'їжджають перешкоди, піднімаються на стінки, чистять ватерлінію; сміття і грязь відправляються в багаторазовий фільтр-мішок тонкого очищення або контейнер; закінчивши роботу, пристрій піднімають на поверхню для очищення мішка зі сміттям і знову готовий до роботи.
Компанія Aquatron Robotic Systems (США-Ізраїль) випускає самі конкурентні роботи Aquabot серед наявних аналогів. Алгоритм, прописаний в ядрі процесора, виконує функції штучного інтелекту, він допомагає роботу за 1-1,5 години вичищати дно, стінки будь-якого стандартного басейну. У лінійці Aquabot моделі для приватного та професійного використання, вони з успіхом виконують поставлені виробником завдання:

• Система інтелектуальної чистки SMART SYSTEM допомагає усувати забруднення на великих площах в рекордні терміни.

• Перемикання режимів виконується з пульта дистанційного керування, існує можливістю відстрочки старту.

• РК-дисплей або світловий індикатор на блоці живлення відтворює сигналом момент заповнення фільтра, відображає цикл прибирання.

• Апарати якісно очищають поверхні до 50 метрів в довжину, їх відрізняє високе енергозбереження, зносостійкість механічних елементів конструкції.

Робот пилосос для басейну моделі Hayward (США):

• Оснащений мікропроцесором для ефективної побудови траєкторії руху, обчислення форми, розміру басейну до 30 метрів в довжину.

• Обтічний дизайн корпусу сприяє швидкому пересуванню в водному середовищі, міцному зчепленню з будь-яким типом покриття.

• Hayward, витрачаючи мінімум енергії, долає будь-які перешкоди, легко підіймається по стінах.

• Сміття, водорості і осад, під сильним тиском води відправляються в контейнер для очищення на мікрорівні.
Робот-пилосос для басейну французької компанії Zodiac, європейський тип сучасного автономного обладнання. Для нього не має значення форма басейну, він ретельно очищає покриття з кахельної плитки, мозаїки, плівки ПВХ.

• Гусеничний хід забезпечує чудове зчеплення навіть з похилими поверхнями.

• Ексклюзивна технологія Vortex ™ створює потужний вир всередині фільтра, забезпечуючи високе циклонічне всмоктування протягом усього циклу прибирання. Зважений стан найдрібніших частинок, перешкоджає засміченню фільтра.

• Управління роботом, внесення коригувань дистанційне, через ПДУ.

• Повнопривідні моделі останнього покоління розраховані на розміри басейнів до 25 метрів в довжину, незалежно від його форми і облицювального матеріалу.

• Тривалість робочого циклу 60-210 хвилин, переміщення самостійне, за заздалегідь встановленою програмою.

• Функція LiftSystem піднімає прилад по стінці до ватерлінії, зупиняє ручкою вгору для зручного витягання з басейну.
Підводний пилосос для басейнів IRobot Mirra, виконуючи чистку без участі людини, ретельно опрацьовує щітками дно, ватерлінію, стінки, сходи, фільтрує за 1 хвилину до 260 л води:

• Новітня система навігації iAdapt NautiqResponsiveCleaning, система датчиків, гіроскопів попередньо оцінюють розміри поверхні, будують алгоритм пересування.

• Щетиниста турбощітка, завдяки швидкісному обертанню, моментально вичищає поверхні.

• Потужна турбіна, PVA колеса забезпечують вільне пересування по вертикальним стінкам у воді.

• Через усмоктувальні отвори вода зі сміттям потрапляє в багаторазовий фільтр подвійного очищення, він затримує найдрібніші частинки бруду.

• Після виконання робочого циклу на поверхні до 30 метрів електронний прилад зупиняється і вимикається.

Робот мийник вікон Hobot

Робот для мийки вікон Hobot унікальний продукт тайванських інженерів бере на себе роботу з очищення великих скляних прольотів, скляних балконів, склопакетів, таким чином, вирішуючи складні завдання на великій висоті. Він якісно очистить скло будь-якого розміру і товщини, дзеркала, прозорі стінки душових кабін, мозаїчне скло, кахельну підлогу та інше.

• Утримуватися на горизонтальній, вертикальній поверхні йому допомагає потужний вакуумний насос.

• Hobot переміщається за допомогою обертових коліс. Одягнені на них серветки не залишають ні слідів, ні розводів на склі.

• Миючі серветки виготовлені з довгих синтетичних волокон. При зіткненні з поверхнею вони створюють статистичний розряд, завдяки якому бруд вбирається, залишаючи вікна абсолютно чистими. Серветки легко перуться і багаторазово використовуються знову.

• Робот для вікон Hobot управляється пультом дистанційного керування, на якому легко вибрати програму прибирання, задати вручну напрямок руху.

• Програмний інтерфейс автоматично визначає межу робочого простору, забезпечує безпечне прибирання для оточуючих.

• Надійний ДБЖ захищає прилад від падіння. Він включається в роботу при перебоях з електроживленням. Крім того, безпека забезпечує міцний страхувальний шнур, розрахований на 150 кг ваги.

• Остання модель HOBOT 268-самий швидкий робот для очищення скла. Для визначення країв тут використовується лазерний датчик, пересувається прилад на двох гусеницях, його швидкість досягає 12 сантиметрів на секунду, один кв.м. скляної поверхні стає чистим за 2,4 хвилини!

Робот газонокосарка

Робот газонокосарка Robomow вперше випущений в 1998 році компанією Friendly Robotics (Ізраїль). Лінійка продукції складається з декількох моделей, кожна з яких пропонує ефективні рішення для будь-якого типу трав'яного покриття. Самохідний апарат для якісної стрижки газону, звільняє людину від рутинної праці. Він укомплектований станцією для підзарядки, набором монтажної фурнітури, пультом дистанційного керування. Автоматична газонокосарка запам'ятовуює форму ділянки, пересуваючись по ньому паралельними лініями, скошують всю його довжину. Робот якісно стриже траву на площі, що не перевищує 250 кв.м., однієї підзарядки літієво-іонних батарей вистачає на 2,5 години безперервної роботи.

Роботи помічники на відміну від людини ніколи не втомлюються, вони економічні, вимагають мінімального обслуговування. В асортименті виробників широкий вибір пристроїв, кожен покупець легко знайде свій варіант. Сьогодні навряд чи потрібно витрачати свій особистий час на прибирання, коли є можливість довірити її роботу!

Всі статті