Приватний басейн для більшості людей асоціюється з оздоровлюючими водними процедурами і можливістю приємно відпочити. Однак згідно з визначенням, басейн - це складна гідротехнічна споруда, де постійно і безперервно відбувається процес рециркуляції води та її фільтрація. Виходячи з цього, введення в експлуатацію басейну передбачає собою комплекс заходів, одним з яких є монтаж насосного обладнання, до вибору якого слід підходити з повною відповідальністю.

Насоси для приватних басейнів представлені у великому асортименті. Для фільтруючих установок використовуються спеціальні насоси з фільтром попереднього грубого очищення води, для водоспадів, протитечій, систем штучного течії - насоси без префільтру. Насоси дренажні служать для зливу води з вуличних сезонних басейнів, для відкачування води з дренажів приямків в техприміщення басейну. Продуктивність - основний параметр будь-якого насоса і вибирати його потрібно виходячи з обсягу чаші басейну.

Басейни можуть бути наповнені морською і прісною водою, слід враховувати, що для різної води використовується своє насосне обладнання. Для того, щоб фільтрувати прісну воду необхідні насоси з префільтром, які виготовляються з чавуну, всі внутрішні поверхні, які стикаються з водою, мають захисне від корозії покриття. Для штучних водойм з морською солоною водою корпус апарата виконаний з бронзи, префільтр ж всередині має внутрішнє покриття з гуми. Так як всі насоси для приватних басейнів призначені для безперервного функціонування, їх конструюють з повітряним і водяним охолодженням і зниженим рівнем шуму.

Kripsol - безпечні, надійні насоси для будь-якого басейну. Їх виробництво розпочато близько 30 років тому. Висока якість продукції, професійна маркетингова політика дозволили холдингу стати лідером продажів як в Іспанії, так і по всій Європі. Спеціалізуючись на випуску устаткування для приватних водойм, особливу популярність отримали саме насоси для басейну Kripsol і Emaux (Австралія).

Насоси для басейнів Kripsol призначені для подачі води в аквапарках і SPA. Устаткування прекрасно працює в прісній, солоній і в мінералізованою воді. Єдина вимога до рідини: у ній мають бути відсутні абразивні частки, щоб не пошкодити деталі виробу. Крім цього необхідний постійний приплив води, щоб сальник в механізм не перегрівся. При роботі без води вихід з ладу цієї деталі гарантований, це тягне за собою зупинку насоса.

Кріпсол виробляє більше двадцяти видів насосів. Кожен власник басейну може вибрати саме ту модель, яка задовольнить його за вартістю, енерговитратами, потужності. Найпотужніші моделі здатні перекачати до 90 куб. м. води за годину!

Вибираючи насос для приватного басейну і гідромасажною ванни, розгляньте насоси для басейнів Emaux. Фірма проявила себе, як якісний і надійний виробник. Вона гарантує якість випущених насосних систем та їх тривалий термін експлуатації.

Стабільна робота пристрою повністю залежить від матеріалу корпусу, адже обладнання постійно контактує з водою. Насоси Emaux захищені від корозії надійної зовнішньою оболонкою, вона охороняє мотор від води, запобігаючи поломки.

Виробники забезпечили корпус прозорою кришкою предфильтра, тепер легко побачити, що потрапляє всередину, і, якщо це великий предмет, своєчасно прибрати його з фільтра. Великою перевагою роботи Emaux є тиша, мінімальне енергоспоживання. Устаткування цієї фірми випускають з розрахунком розміру басейну і умов експлуатації.

Компанія ТОВ «Хомробот» на своєму сайті пропонує великий вибір найсучасніших насосів для будь-якого басейну. Каталог товарів постійно оновлюється.

Всі статті