Мінімийка Керхер обладнання, що служить для очищення брудних поверхонь за допомогою водного струменя, що подається під високим тиском. Така технологія ідеальна для миття автомобіля, догляду за заміським домом - фасади, вікна, рами, паркани, доріжки, садові меблі та інші поверхні поза домом стануть бездоганно чистими. Широкий асортимент мийок дозволить знайти ту, яка по продуктивності, потужності, габаритам, ціні буде відповідати запитам споживача.

Як вибрати мінімийку і не помилитися серед безлічі моделей. Для цього треба визначитися з призначенням приладу і познайомитися з його робочими характеристиками, тому, що є апарати, що використовуються для побутових потреб, а є ті, що застосовують професійно.

Основні технічні параметри мінімийки Керхер:

  • Тиск струменя води, вимірюється в барах - цей параметр визначає потужність агрегату, а отже сферу його використання, високий тиск струменя швидко відмиває бруд.
  • Максимальна продуктивність, вимірюється в л/год. Чим вище цей параметр, тим швидше і ефективніше мінімийка справляється із забрудненнями.
  • Робоча потужність, вимірюється в кВт/год. Характеризує середнє споживання електроенергії під час роботи.
  • Максимальна температура води, вимірюється в градусах Цельсія. Даний параметр впливає на тривалість терміну експлуатації пристрою.
  • Об'єм бака в літрах. Визначає тривалість безперервного циклу роботи обладнання.
  • Вага агрегату в кілограмах. Чим легше мінімийка, тим простіше її транспортувати.
  • Габарити в сантиметрах. Значення ширини, висоти, довжини пристрою важливі для транспортування і для зберігання.

Виробником розроблено шість серій побутових мінімийок, починаючи з другого по сьомий включно. Вони зібрані в три класи- це начальний- К2, середній-K3- K5, екстракласс- K6-K7.

Мінімийки Karcher серії K 2 найпростіші і компактні. Максимальний тиск апаратів 100-110 бар, продуктивність до 400л/год, цього цілком достатньо для очищення забруднень навколо будинку, на ділянці, очищення інвентарю, предметів садових меблів, велосипеда, човни. Автомобіль за допомогою агрегату K 2 можна мити не більше разу за тиждень. Помпа з пластику обмежує час безперервної роботи мийки в 30 хв, технологічно вона не розрахована на високі навантаження. Оптимальна модель цього класу-KARCHER K2 Premium. Тиск струменя сягає 110 бар, продуктивність доходить до 360л/год. Зручно, на корпусі виробу обладнані тримачі для дод.приналежностей, місце для кріплення кабелю, шланга. Висувається ручка допомагає при транспортуванні і зберіганні агрегату. Мийка доповнена баком для мийної хімії, що висувається, грязьовою фрезою, струменевою трубкою - VarioPower.

Мінімийки Karcher середнього класу серії K3- K5 відрізняються більш високою ефективністю і компактністю. Пристрої оснащені електродвигунами нового покоління з системою водяного охолодження, системою під'єднання шланга-Quick Connect для підготовки до роботи швидко одним рухом. Тиск до 140бар, максимальна продуктивність до 460 л/год. Моделі K3-K4 передбачені для роботи від півгодини до години через пластикової помпи, серія К 5 виготовлена ​​з алюмінієвої помпи і витримує до 2-х годин експлуатації. Такі параметри дозволяють видаляти достатньо складні застарілі забруднення з поверхонь з каменю, пластика, дерева, прочищати систему каналізації, регулярно мити один автомобіль або кілька поспіль. Мінімийка Karcher К 5. 200 найбільш оптимальний варіант середнього клас. Цей апарат є «золотою серединою» серед модельного ряду KARCHER. Протягом останнього десятиліття він є найбільш популярним побутовим пристроєм високого тиску. Обладнаний міцним 9-ти м шлангом, алюмінієвою помпою, висувною ручкою, струменевою трубкою, грязьовою фрезою і механізмом забору води з відра, бочки ін. Ємності.

Мінімийки екстра-класу Karcher K6 - K7 найпотужніші по продуктивності і незначно поступаються професійної серії. Ці моделі покликані справлятися з найбільш складною роботою і якісно видаляють навіть старий бруд з водостійких поверхонь. Комплектуються системою автозмотування кабелю, зручним барабаном для зберігання шланга, великими стійкими колесами для переміщення по бездоріжжю і систему дозування мийного. Всмоктують воду з ємності. Продуктивність пристрою висока до 600 л/год, тиск до 160 бар. Відмінно впорається з мийкою легкових і вантажних автомобілів, розраховані на інтенсивну роботу до чотирьох годин. Представник класу потужний апарат Karcher K7.700 з двигуном водяного охолодження. Агрегат продуктивністю в 600 л/год укомплектований м'якою щіткою, фрезою грязьовою, струменевою трубкою і пістолетом. Граничний тиск апарату 160 бар. Вбудована ємність, використовуючи Plug 'n' Clean дозволяє зручно заправляти хімію і дозувати її регулятором. Шланг на 12 метрів зручний тим, що дозволяє легко почистити великий автотранспорт, дахи госпспоруд, балкони. Можливість всмоктування води дозволяє забирати воду з будь-яких ємностей при зниженому зниженні потужності.

Особливий клас HybridCleaner акумуляторна мобільна мінімийка Керхер для любителів подорожей і заміського відпочинку. Компактна універсальна До НС 10 може працювати від електромережі та від акумулятора до 30-ти хвилин при тиску 110 бар і продуктивності 400 л/год.

Особлива серія Karcher G - це автономні бензинові мінімийки. Моделі G4.10, G7.10 обладнані бензиновим двигуном, що забезпечує продуктивність до 470 л/год з тиском до 160 бар. Моделі використовуються в фермерському господарстві, для чистки великого автотранспорту, човнів. 

Агрегати високого тиску Karcher є обладнанням, яке гарантує незвичайний комфорт в поєднанні з найвищою ефективністю роботи.

Всі статті