Якщо Roomba не повертається на базу, виконайте такі дії, щоб вирішити цю проблему:

1. Перевірте шнур зарядного пристрою, і подивіться на предмет пошкоджень.

2. Витягніть шнур Home Base, а потім вставте його назад і переконайтеся, що він повністю вставлений і щільно посаджений. Переконайтеся в тому, що світло на Home Base починає блимати, приблизно один раз кожні 4 секунди.

3. Переконайтеся, чи немає віртуальних стін або маяків у межах 8 метрів від зарядного місця, вони і можуть бути причиною перешкод інфрачервоного променя.

4. Встановіть зарядний пристрій на жорстку, рівну поверхню впритул до стіни. Переконайтеся, щоб вона була встановлена крайньою, мірою в 1,2 метра від сходів, та інших перепадів висоти. Тепер Румба може легко дістатися до зарядного місця.

5. Переконайтеся, чи немає сторонніх предметів (наприклад, наклейки, стрічки, або фарби) на бампері Roomba або на Home Base.

6. Протріть контакти на зарядному пристрої та роботі чистою, сухою тканиною.

7. Переконайтеся, що Румба може повернутися на зарядне місце вручну, шляхом розміщення Румби, на відстані 2 метрів від Home Base і натиснувши кнопку DOCK.

Порада: Якщо у вас є робот підтримуючий Lighthouse, використовуйте Віртуальні Маяки, щоб допомогти Roomba добиратися з кімнати в кімнату, і назад на базу, коли прибирання завершене.

Якщо проблему не вирішено, зверніться до служби підтримки Хомробот.

Всі статті