Купити озонатор повітря

Кожен з нас знає про корисні властивості озону, відчував його запах під час грози і асоціює його зі свіжістю і чистотою.

Сьогодні на ринку представлений широкий вибір систем озонування повітря для дезінфекції й дезодорації запахів в приміщенні.

Озонатор застосовується:

  • Для усунення неприємних запахів горілого, тютюну, тварин, білкових забруднень і т. п.
  • Знезараження приміщень від бактерій, вірусів, цвілі, грибків та ін.
  • Обробки стаціонарних кондиціонерів.
  • Нейтралізації хімічних запахів фарби, лаку, клею і т.д.
  • Дезінфекції і дезодорації нового житла, розплідників для тварин тощо.

Корисні властивості озону проявляються при його невеликих концентраціях, в цьому випадку дихається легко і вільно, якщо концентрація підвищена, проявляється утруднення дихання, кашель і запаморочення. Це пов'язано з тим, що при розпаді хімічного елемента, відбувається утворення атомарного кисню - досить агресивного окислювача, саме він, надає переважну дію газу на мікрофлору, окисляє пахучу органіку, дезодоруючи повітря.

Активні сполуки озону, скорочують в повітрі концентрацію:

  • вірусів, бактерій;
  • патогенних мікроорганізмів;
  • одноклітинних паразитів;
  • будь-яких видів грибків.

Крім цього вони знезаражують воду від шкідливих складових, знижуючи в ній вміст заліза, насичуючи її киснем.

Озон розщеплює токсини на більш безпечні сполуки, такі як кисень, вуглекислий газ, вода. Очищення повітря озоном повинно проводитися при відсутності людей в дезінфікуючом приміщенні, пам'ятаючи що максимальний ефект досягається при концентрації в 0,2 мг / м3 і вологості 60-80%, що набагато більше допустимих норм для людини. Після закінчення озонування приміщення потрібно добре провітрити.

Наступним важливим моментом для безпечного використання даного методу дезінфекції є безпосередньо технологія генерування озону. Справа в тому, що вона пов'язана з виділенням певної концентрації оксидів азоту, побічно утворених при високотемпературному способі продукування озону.

Кількість цієї речовини значно перевищує обсяг озону, воно являє собою суміш сильної канцерогенної отрути. Очищення отриманої суміші від окислів азоту реально неможлива.

Застосування холодного розряду, тобто низькотемпературної плазми для генерування озону дозволяє отримувати «чистий» безпечний активний кисень. Даний спосіб є найбільш екологічно чистим.

В інтернет магазині HomeRobot.ua можна купити озонатори виробництва GreenTech Environmental PortOzone, де використовується безпечний метод холодної плазми для продукування корисного газу.

При включеному приладі можна побачити, як пластина генератора світиться неоновим світлом, якщо є світіння, є і розряд, але головне в технології, запропонованої компанією GreenTech Environmental, є те, що розряд холодний. Виробник гарантує безпечний відсоток концентрації чистого озону. Цей параметр був розрахований вченими-дослідниками при проектуванні озонаторів і неухильно підтримується при роботі устаткування.

Крім вищесказаного слід трохи торкнутися і бюджетної сфери. Озон в суміші з оксидами азоту, можливо одержувати на обладнанні менше сотні доларів. Якщо ж мета - отримувати безпечний озон, то тоді необхідно купити устаткування низькотемпературної генерації активного кисню, вартість якого буде на порядок вище.

Таким чином, при придбанні озонатора нижнього цінового сегмента краще ретельно ознайомитися з технічними характеристиками приладу і перевірити наявність сертифікату гігієнічної безпеки приладу. Концентрація, озону, що виробляється приладом повинна бути нижче 0,1 мг / м3 або 0,1 мкг / л.

Якщо ж Ви купуєте обладнання фірми виробника GreenTech Environmental, можна абсолютно точно стверджувати, що озон (О3), генерований за допомогою холодної плазми, не небезпечний, оскільки згідно з технологією, має аналогічне походження з натуральним, природним, а його безпечний рівень концентрації забезпечений вченими та інженерами компанії.

Всі статті