Перша автомийка у світі була винайдена більше 60 років тому Альфредом Керхер. З того часу Керхер для миття автомобіля увійшов у наше життя і з'являється щороку в нових сім'ях. Фірма Karcher на сьогодні найнадійніший і світовий лідер у виробництві техніки.

Компанія поділяє всі апарати на класи. Відрізняються між собою продуктивністю і тиском. Найпоширеніші автомийки керхер з невисокою ціною і невеликими розмірами серії К2 і К3.

K2 Basic, K2 Compact, K2 Compact Car - ці моделі відрізняються комплектацією. У першій є тільки грязьова фреза, у другій додається струменева трубка. А в третій додано максимально аксесуарів: пінне сопло, автомобільний шампунь і щітка. Якщо ви хочете мити авто, мотоцикл або велосипед, то краще придбати керхер для миття машин з великим набором аксесуарів.

У початковій серії також є K2 Car, K2 Premium і K2 Premium Car. Відрізняються комплектацією між собою, а від попередніх моделей корпусом, технічні параметри майже однакові. Так втім всі інші класи К3, К4, К5 і К7 відрізняються за тими ж параметрами.

Що таке безконтактна мийка?

Слід підкреслити, що за допомогою автомийки можна мити контактним і безконтактним способом.

Для безконтактної мийки автошампуні звичайні не підходять. Саме для цього способу виробник створив спеціальні засоби UltraFoam, і концентрат RM 806. Якщо Ви використовуєте звичайний, то на Вашому автомобілі будуть залишатися розводи. Для нанесення будь-якого з цих засобів, Вам знадобиться пінна насадка, яка дасть густу піну і економно відрегулює подачу миючого засобу.

Як правильно наносити хімію?

Як відомо будь-яка хімія наноситься на поверхню знизу вгору. Якщо ж бруд налипнув великими шматками, то можна перед початком мийки звичайною водою під високим тиском збити бруд. А ось якщо забруднення стандартне, то краще засіб для чищення наносити на абсолютно суху поверхню. Для правильної очищення, починайте з задньої частини машини і поступово обходьте по колу. Після наносите піну на дах, і тільки потім на капот. Як правило, капот повільно остигає, і якщо хімію наносити спочатку на неостиглу ділянку, вона швидко висохне, і після змиву залишаться непотрібні плями.

Як правильно змивати хімію?

Змивання хімії проходить за тим же принципом, що і нанесення знизу вгору. Тому що засіб повинен якомога довше знаходиться на поверхні машини. Потім мийкою Керхер для автомобіля потрібно обполоснути кузов чистою водою і ідеально насухо витерти ганчіркою з м'якої тканини під штучну замшу. Важливо не забувати при роботі струменем високого тиску, насадку тримати на відстані 30 см, щоб не пошкодити лаковану поверхню кузова. Аксесуари на Керхер для миття автомобіля бувають різного типу. Наприклад: струменевий трубка, в якій змінюється тип струменя; для мийки днища є спеціальне пристосування або кутова трубка; для очищення арок колісних Vario Power Short 360.

Що таке контактна мийка?

При контактної мийці, ми докладаємо набагато більше зусиль, але плюс у більш ретельному чищенні. Коли Ви нанесли піну на поверхню машини, то потрібно обов'язково пройтися щіткою. У цьому випадку у Karcher існує величезний вибір щіток. Є щітки якими подається хімія з водою, є щітки Power Brush, через них подається вода під високим тиском, є щітки з голівкою, що крутиться, вони більш ретельно і швидко прибирають забруднення. Існує унікальна щітка для чищення дисків. Але потрібно не забувати про змивання хімії звичайної чистої водою, і протирати насухо серветкою.

Зробимо висновки з вище перерахованого.

Якщо Ви запам'ятайте прості правила використання автомийки керхер, то якість миття Керхер для машини не буде відрізнятися, від професійних апаратів, якими користуються на громадських автомийках.

Всі статті