Найкращий пилосос для будинкуЗ давніх часів люди намагаються дбати про чистоту в своєму житлі. Пил ліквідувався за допомогою мітли чи віника і ганчірки. Потім їм на зміну прийшов пилосос. Ще пару десятиліть тому в магазинах побутової техніки нашої країни для свого будинку можна було з великими труднощами придбати всього кілька найпростіших моделей даного виду побутової техніки. І навіть такий пилосос був не в кожній родині. Кожна господиня, не маючи іншого вибору, вважала свій апарат найкращим. Пройшли роки. Завдяки розвитку сучасних технологій, значно збільшилася кількість і якість прибиральної техніки. І тепер ми не можемо навіть уявити ситуацію, коли сучасний господар вдома не придбав би для свого житла такого незамінного помічника, як пилосос. Теперішнім господарям доводиться періодично купувати або замінювати стару прибиральну техніку на більш нові конструкції. Ця стаття допоможе розібратися, яка модель пилососа буде найкращою саме для Вас.

На нинішньому ринку побутової техніки існують два варіанти пилососів: для вологого і сухого способу збирання. Залежно від методу збору пилу при сухому прибиранні існують такі моделі:

Пилососи, оснащені мішками для збору пилу. Пилозбірники бувають тканинні (для багаторазового використання) і паперові. Мішки з тканого матеріалу необхідно витрушувати в міру наповнення і прати. Це є істотним недоліком. Більш зручні паперові пакети. Після наповнення пилом такий мішок необхідно просто викинути і вставити новий. Мінусом використання таких пилозбірників є додаткові фінансові витрати на покупку нових мішків. Дані моделі можуть стати найкращим вибором для покупців, фінансові можливості яких обмежені (при відсутності у них алергії на пил).

Пилососи, мають водяний фільтр. Дані апарати мають спеціальну ємність, наповнену водою. Це і є аква-фільтр. Під час роботи майже всі частки бруду, що всмоктуються надійно зв'язуються водяним фільтром. В результаті, назовні виходить зволожене, очищене на 99,99% повітря. Після прибирання брудну воду необхідно вилити, а резервуар помити. У пилососів з аква-фільтром є переваги:

  •   постійна висока сила всмоктування;
  •   виключено засмічення водяного фільтра;
  •   повна відсутність контакту людини з пилом.


Недоліки: більш висока вартість, ніж у пилососів з мішками.

Ці апарати - справжня знахідка для алергіків.

Пилососи з циклонним пристроєм. Суть його роботи полягає в тому, що частинки пилу збираються в контейнері. При цьому повітря, що всмоктується, рухається з дуже великою швидкістю по колу. Ємність для збору пилу зазвичай виконана з прозорого матеріалу (пластмаси), що дозволяє користувачеві бачити ступінь заповнення резервуара. Недолік: пилосос працює досить шумно.

Для дуже зайнятих людей, які не хочуть витрачати свій дорогоцінний час на прибирання підлогових покриттів в квартирі або будинку, найкращим вибором буде придбання робота-пилососа. Він може очистити підлогу самостійно, навіть не вимагаючи Вашої присутності. Щоб почати роботу, необхідно приєднати базову станцію до електричної мережі, включити робот - пилосос, а в деяких моделях задати час прибирання.

Тим, хто полюбляє бездоганнучистоту варто зробити свій вибір на користь паропилососу. Під час роботи апарату бруд розчиняється гарячою парою і відразу ж всмоктується в водяний фільтр, відбувається нейтралізація неприємних запахів. За допомогою пароочисника можна якісно очистити будь-які тверді поверхні: покриття для підлоги, кахель на стінах, душові кабінки, сантехніку та інше. Переваги: ​​легкість, зручність в застосуванні, ефективне прибирання без застосування миючих засобів.

Для тих людей, яким необхідно часто займатися вологим прибиранням пропонується придбати миючий пилосос. Усередині даного апарату є дві ємності. Одна з них призначена для чистої рідини (з додаванням миючого засобу), інша - для збирання брудної води. Його робота відбувається наступним чином: на зовнішніх поверхнях під тиском розпилюється розчин миючого засобу, а потім моментально всмоктується з відокремленими частинками бруду і збирається в бак для забрудненої рідини. Миючий пилосос дуже результативно вичистить м'які меблі, текстильні покриття стін, підлогу, автомобільні сидіння, різні килимові покриття і навіть здатний зробити бездоганно чистими вікна в Вашому домі. Позитивні якості пилососа з системою для вологого прибирання: надійно затримує пил, забезпечуючи відмінну якість чистки і добре фільтрує повітря. Існують і деякі недоліки: досить висока ціна, великі габарити і вага.

У людей, що живуть в приватному секторі, завжди існує безліч клопотів з прибирання всередині і зовні будинку, у дворі, на присадибній ділянці, в гаражі, на терасі. Для цієї категорії господарів найкращим придбанням і помічником буде господарський пилосос. Він розрахований для прибирання не тільки сухого, але навіть і вологого сміття. Такий агрегат збере бруд і воду, що потрапили в льох або гараж, під час сильного дощу.

Отже, щоб придбати пилосос, який буде найкращим саме для Вашої оселі, пропонуємо звернути увагу на деякі рекомендації:

  •   на якій площі необхідно проводити прибирання;
  •   визначитеся з типом пилососа;
  •   як часто плануєте користуватися даним видом техніки;
  •   подумайте, які вага, габарити і мобільність апарату будуть Вам зручні;
  •   яка система фільтрації;
  •   дуже важлива потужність всмоктування;
  •   виберіть відповідну конструкцію резервуару для збору пилу і сміття;
  •   зверніть увагу на рівень шуму агрегату;
  •   важливе значення має компанія - виробник;
  •   яка вартість прибиральної техніки Вас влаштує.

Нехай вдала покупка пилососа перетворить нудне прибирання в приємне проведення часу!

Всі статті