Як прибрати квартиру, лежачи на дивані?

Ви зможете уявити собі прибирання квартири без використання пилососа? А порядок в приватному будинку? Абсолютно вірно - це неможливо. Саме цьому пристрою належить головна роль в порядку дому та чистоті.

Сучасні технології, використовувані у виробництві цієї побутової техніки, дозволяють випускати пилососи, які виконують такі функції:

- Очищення підлоги і предметів побуту

- фільтрація

- зволоження

- і навіть ароматизація повітря.

Робота пилососа орієнтована не тільки на допомогу, а й на збереження нашого з вами здоров'я.

З розвитком технологій та устаткування удосконалюються і наші технічні помічники. Уже сьогодні можна економити час, виключити зі списку домашніх справ брудну роботу і отримати досконале «знаряддя» для прибирання - робот пилосос для вологого прибирання.

Збило з пантелику слово «робот» чи реальність такої техніки здається фантастикою? Все вірно - тут немає помилки - на ринку побутової техніки вже давно користуються попитом і популярністю ці диво-пристрої.

Штучний інтелект або «Попелюшка» у вашому домі

З першого погляду на цього крихітку може здатися, що перед вами дитяча іграшка. Однак цей пристрій є розумним і ефективним помічником, розробка якого проводилась з орієнтиром на можливість розумного і комфортного використання часу. Вам доводилося хоч раз замислюватися про той час, який ми щорічно витрачаємо на прибирання? Американські та європейські споживачі вже давно вважають цей пилосос звичним «членом» своєї сім'ї. Точно також як присутність електрочайника, пральної машини і холодильника, цей малюк «живе» в їхніх будинках.

У чому ж головна перевага цього дива технічного прогресу? Перш за все, в тому, що більше вам не доведеться витрачати свій дорогоцінний час на прибирання - робот-пилосос проведе якісне прибирання без вашої участі в будь-який час.

Характеристики - Миючий робот пилосос iRobot Scooba 390 має наступні габарити:

  • Вага пристрою 3,8 кг
  • Висота становить 90 мм, а діаметр пилососа дорівнює 370 мм
  • Акумуляторна батарея поставляється з ємністю в 4100 мА/год. Період часу безперебійної роботи батареї - до 90 хв.
  • Тип пристрою - робот
  • Види прибирання - вологе
  • Регулятор потужності - відсутній 

Можливість побудови віртуальної стіни. Рух проходить в режимі «зигзаг» уздовж стіни. Постановка на заряд - ручний спосіб.

Поставляється виробником у наступній комплектації:

  1. Миючий роботизований пилосос Scooba 390.
  2. Адаптер для підзарядки.
  3. Датчик віртуальної стіни.
  4. Презентаційні пакетики з мийним засобом.
  5. Інструкція з експлуатації.
  6. Гарантійний талон.

Закінчивши з загальними характеристиками, познайомимося з новим помічником ближче.

Зовнішній дизайн

Як заявляють розробники, в новій моделі пилососа дотримана естетика простоти: стисло, стильно, лаконічно і сучасно.

Дизайнери спростили і внутрішній дизайн пилососа, щоб майбутнім користувачам було легше розбиратися з основними принципами експлуатації. Внутрішні складові гаджета, які підлягають старанному очищенню, позначені іншим відтінком - для кращої примітності.

Зовнішність Scooba 390 порівнянна з двокольоровою сірою шайбою, на якій розташована ручка і кілька кнопок зверху: Play/Pause і Power. Між кнопками і ручкою намальована лінія, що позначає місце поділу Скуба на частини. Натискання відкриє верхню частину з баком для води і мийного розчину, акумулятор і відсік для відпрацьованої води з брудом і пилом.

Що день майбутній нам готує - експлуатація Scooba

Що може відчувати космонавт перед стартом? Абсолютно точно, що аналогічні відчуття виникають перед початком експлуатації. Щоб перший досвід «фігурного катання» не перетворився на циркове шоу, тестування пилососа необхідно проводити правильно.

Перед стартом слід залити мийну рідину і воду (в комплектацію входять кілька пакетиків з мийним засобом). До речі, в подальшому можна купити засіб в пляшці, якого вистачить на 50-65 прибирань. Виробник дозволяє заощадити і використовувати 60 мл оцту замість спеціальної рідини. Залити рідину дуже просто: знімаємо верхню частину пристрою - видна горловина, куди заливається вода, а потім вставляється заглушка. Пилосос готовий.

Але, ще один крок на шляху до чистоти - визначення робочої зони.

Для цих цілей в комплекті є координатор, на жаль, лише один (можливе придбання додаткових). Якщо потрібно прибирання одного приміщення, ставимо координатор в дверному отворі і пилосос не вийде за межі цього приміщення.

Пилосос наведе кришталеву чистоту, але тільки в приміщенні, де вже було проведене сухе прибирання - пристрій не здатний зібрати велике сміття. Також Scooba не знайде «спільну мову» з килимовим покриттям, ковроліном або звичайними килимами. Зате паркет, ламінат, кахель і інша рівна підлога будуть блищати, і виблискувати після спілкування з маленьким прибиральником.

Якщо резервуар з рідиною заправлений повністю, пилосос наведе порядок на 40 кв.м. протягом 45 хвилин. Вода повинна змінюватися після циклу (40 кв.м.). З повною зарядкою акумулятора пилосос буде працювати 90 хвилин.

Scooba не побоїться вийти один на один з драбиною, перешкоди виявляються за допомогою чутливих датчиків, не зможе заплутатися в шторах. «Спілкування» з проводами пройде небагато складніше: штучний інтелект спробує звільнитися самостійно.

Scooba залишає за собою тільки чисту поверхню, навіть якщо на ній були розлиті сметана, густий сік, були присутні засохлі плями.

Як тільки помічник закінчить прибирання, починається просушування внутрішніх трубок і щіток. Після цього слід злити використану воду і помити резервуар. Миття буде потрібно і для фільтра, трубки, чистячого блоку - кілька хвилин і чистота буде в пристрої пилососа.

На чому росте ефективність? Або принципи роботи iRobot Scooba

Використовуючи iRobot Scooba, можна досягти ідеальної чистоти і кристально чистої поверхні в приміщенні. До речі, як показали численні лабораторні дослідження, за допомогою пилососа-робота можна видалити 98% золотистого стафілокока та етеріхіі після перших двох проходжень чудо-робота. Іншими словами, модель 390 здатна видаляти всі відомі мікроби, які можуть з'являтися в побуті.

У чому сила? У теорії? Практика!

В якості підсумкового висновку проведемо практичне тестування робота-пилососа Scooba 390, водночас з'ясуємо, скільки працюватиме акумулятор irobot scooba.

Тест проводився на невеликій площі кухонної зони - керамогранітного покриття темно-синього відтінку.

Початок роботи з механічним помічником не завдало жодних труднощів - рідину вдалося залити швидко і без зайвих проблем з конструкцією пристрою. Робота віртуальної стіни спочатку здалася трохи дивною: припинення прибирання відбувалося за 10 см до контрольної точки. Однак практичним шляхом було з'ясовано, що віртуальна стіна стоїть за межами позначеної території, щоб вся площа була прибрана. Верткий і непомітний робот-пилосос відмінно відстежує свої рухи по приміщенню і приймає ефективні рішення по своєму такому напрямку руху, вибираючись із складних кутів.

Якщо судити по характеру пересувань в процесі прибирання, роботом перебиралося кілька схем руху з відповідним вибором схеми по поточному стану, невідомої передісторії або у випадковому порядку. Нам вдалося визначити декілька основних варіантів:

1. Від одної перешкоди до іншої.

2. По спіралеподібному розширенню - в процесі ретельного прибирання.

3. Обхід за годинниковою стрілкою поблизу перешкоди - очищення уздовж стіни, навколо перешкод.

4. Пересування впритул - пилковидні круги до моменту спрацьовування датчика на бампері.

Був виявлений і спеціальний режим, що допомагає роботові вибратися із скрутного місця: як тільки робот визначає неможливість переміститися, він починає кругові обертання з різкими поштовхами в надії подолати проблему.

Призначення робота дійсно орієнтоване на прибирання рівних поверхонь - пилосос застряг на піднесеному лючку в підлозі.

Звертаємо вашу увагу на те, що скребки та щітка стикаються з правим краєм пилососа, і цим же боком пристрій максимально наближається до перешкод. В результаті пилососу не під силу очистити лише тонку смугу впритул перешкоди і крихітні ділянки по кутах.

Робот залишає за собою мокрий слід без калюж. Слід швидко висихає, але при використанні неякісного миючого засобу можуть залишитися розводи.

Якість роботи пилососа оцінювалася за допомогою звичайних ватних дисків: ватним тампоном була протерта ділянка до прибирання/після з кожного боку віртуальної стіни. Глобальної відмінності у вигляді чорно-білої різниці помітити не вдалося. Однак резервуар з обробленим розчином здивував - вода мала коричневий колір і непрозора. Значить, бруд був зібраний у величезній кількості.

Рівень шуму при роботі робота, звичайно, не дозволить солодко спати на дивані, поки техніка займається прибиранням, але й затикати в вуха беруші також не доведеться.

З початку зарядки пилосос споживав від мережі 40,5 Вт, при зарядженому і підключеному до блоку - 3,0 Вт

Багатьох лякає необхідність очищення системи пилососа після її використання та рекомендованої просушки запчастин. Виробник заявляє, що пристрою не потрібно ретельна сушка - достатньо розкласти комплектуючі на килимку. До речі, в якості додаткового аксесуара можна придбати фірмову підставку і килимок для сушки. Хіба складно знайти підходящий килимок у себе в домі?

Ну і наостанок, як істинні дослідники чистоти і гігієни, підведемо підсумок з висновком.

Ціна Scooba 390 - категорія «преміум». Звичайно, трохи дорогувато, але пилосос такого типу навряд чи відноситься до поширеного явища, тому попит на таку техніку чималий. Крім цього, вартість штучного інтелекту обумовлюється інноваційними рішеннями при митті і чищенні підлоги.

Отже, малюк-робот дуже компактний, ергономічний, швидкий та результативний. Вам потрібно лише залити воду і мийний засіб, натиснути кнопку «пуск» і насолоджуватися улюбленим серіалом по телевізору. Робот зробить всю роботу сам. Не буває все ідеально - ось і тут є кілька мінусів:

- Пилосос не повернеться на базу

- Немає функції включення за таймером.

Хоча і ці мінуси допущені виробником навмисно: пилосос стикається з водою, а названі можливості техніки не допустимі до контакту з будь-якою рідиною.

Робот дійсно виконує складну роботу з прибирання - і це головна перевага серед безлічі дрібніших.

Сучасні споживачі схильні до тестування і застосування продвинуто-технологічних помічників, тому інтелект робота-пилососа стане ще одним відкриттям у вашому звичайному житті.

Всі статті