На нинішньому ринку техніки для житлових і виробничих територій розроблено безліч різноманітних видів пилососів для прибирання вологим і сухим способом. Потужні апарати готові навести порядок в домі, в салоні автотранспортного засобу, в гаражі, в підвалі, в майстерні, а також очистити простір після ремонту, територію в саду і навколо будинку. Випускаються апарати для вологого і сухого прибирання. Апарати, що мають ємність для води, можуть всмоктувати рідину і мокре сміття. Для підприємств пропонуються моделі, що мають великий місткий сміттєзбірник, здатні всмоктувати будівельне сміття, небезпечний пил, вибухонебезпечні частинки і т.п.

Пилосос для сухого прибирання

Пилосос для сухого прибирання Karcher

Для звичайної підтримки чистоти в квартирі, в офісі, в готелі можна забезпечити себе пилососом для сухого прибирання, що має малі габарити. Він завжди готовий до використання і легкий у транспортуванні. Щоб апарат міг легко і просто впоратися навіть з важким завданням, він повинен володіти не тільки високою всмоктуючої силою, але і мати додаткові приналежності. Для дбайливого чищення паркету і підлог з твердих матеріалів ідеально підійде насадка з натуральною щетиною. Якщо у Вас в будинку є домашні вихованці - варто придбати турбощетка. Вона ідеально очистить килими з довгими ворсинками і видалить вовну. Для чищення оббивки диванів, крісел, автомобільних сидінь знадобиться турбонасадка для м'яких меблів. Велике значення має наявність хорошого фільтра. НЕРА 12 володіє високою ретельністю очищення. Він не пропускає бактерії і виділення домашніх кліщів, які викликають алергію, частинки цвілевих грибів, пилок рослин. Повітря, що виходить з апарату очищається на 99,9% від частинок розміром понад 0,3мкм. Для утримування сміття в таких апаратах необхідні міцні фільтр - мішки з нетканого матеріалу (для очищення від осколків, канцелярських скріпок і іншого), а також паперові.

 

Ранцевий пилосос KarcherРанцевий пилосос

Для прибирання на сходах, у вагонах, літаках, в автобусах дуже зручний буде ранцевий пилосос. Комфортні лямки і опора на попереку збережуть спину від перевтоми і дозволять провести прибирання навіть у найтісніших умовах, де важко розвернутися зі стандартним пилососом. Окремими моделями можна пилососити, підключивши апарат до електричної мережі, інші - мають акумулятор.

 

 

 

  

Робот пилосос

Дуже зайнятим людям, люблячим чистоту в будинку, сучасні розробники радять робот-пилосос. Процес прибирання практично повністю автоматизується. Роботизований пилосос навіть при Вашій відсутності здатний якісно очистити будь підлогові покриття в будинку або в офісі. Щоб почати прибирання підлог в приміщенні, необхідно приєднати станцію бази до мережі і включити апарат, а в інших конструкціях задати час роботи.

Робот пилосос Karcher

Пилосос з аквафільтром

Для людей, які страждають на алергічні захворювання, рекомендується придбати пилосос з аквафільтром з високою силою всмоктування, але без фільтр - мішка. Апарати з водяним фільтром випускають назовні повітря, очищене на 99,9%. Використовуваний замість звичайного мішка для збору сміття, аква - фільтр здатний надійно зв'язати майже всі частинки бруду. Якщо в пилососі є додатковий НЕРА13 - фільтр, то навіть мікроскопічні порошинки будуть затримані і не зможуть розлетітися по приміщенню. Відмінною рисою апаратів, які збирають сміття в бак з водою, - це постійна висока сила всмоктування завдяки тому, що аква - фільтр не може засмітитися. Після використання резервуар із забрудненою рідиною досить промити. Контакт людини з пилом повністю відсутній.

Пилосос з аквафільтром Karcher

Миючий пилосос

Миючий пилосос здійснює прибирання вологим і сухим методом. Він влаштований таким чином: вода з розчином для миття вливається в бак для миючого засобу, подається по шлангу пилососа, а потім розбризкується під тиском по всій поверхні, що очищається, після цього брудна рідина всмоктується за допомогою насадки і потрапляє в ємність для забрудненої води. Прибирання миючим пилососом рекомендується проводити один раз на два тижні. Апарат буде Вашим надійним помічником під час очищення кахлю, викладених каменем підлоги і стін, тонких килимів на основі з латексу.

Переваги миючого пилососа: Миючий пилосос Karcher

- Чищення килимів вологим і сухим способом;

- Передбачена можливість миття підлоги;

- Можна мити вікна;

- Збір розлитої рідини;

- Прибирання крупного сміття (після ремонту) та опалого листя.

Існують і деякі недоліки:

- Велика вага і великі габарити;

- Після використання треба розібрати, вимити і висушити;

- Килимове покриття залишається небагато вологим після збирання;

- Не рекомендується використовувати на паркеті, на меблях, яка не терпить вологи, і на килимах з натуральним джутом;

- Додаткові фінансові витрати на покупку миючих засобів.

Господарський пилосос

Найпотужніші і багатофункціональні - це господарські пилососи. Вони можуть стати в нагоді для прибирання сухим методом і з застосуванням води. Для щоденного очищення поверхонь в будинку або квартирі бажано купити дрібний пилосос, що транспортується без особливих труднощів. Ви зможете пропилососити підлоги, з покриттям ламінат, різними видами лінолеуму, килимами або паркетом. Пилососи оснащені великим містким мішком. Наявність всіляких насадок забезпечує багатофункціональність агрегату. Наприклад, спеціальні мікронасадкі слід придбати для прибирання в офісі. Комплект включає в себе дуже гнучкий шланг для всмоктування, насадку для проникнення в щілини і мікронасадку - кисть, яка стане в нагоді для позбавлення від пилу в недоступних куточках і для дуже дбайливого чищення апаратури, електроніки та комп'ютерної техніки і т.д. Щоб салон автомобіля упорядкувати, необхідно оснастити пилосос пристосуваннями для цього виду наведення чистоти. Очистити підлогу з твердих матеріалів і ткані покриття допоможе універсальна насадка. Те, що вона дозволяє виконувати прибирання сухим методом і з використанням води, а також всмоктувати рідини, робить її унікальною. Сміття і пил з сидінь, з кишень дверей і в кутах, найбільш важких для чистки, збере щілинна насадка. Для збору великої кількості сміття, різноманітного за розміром, вологості потрібен пилосос, виконаний за системою Tact і з ємним сміттєзбиральником. Застосування фільтру Basic, робить можливим видалення золи з каміна, гриля, печей, розташованих в лазнях. Будучи власником такого пилососа, Ви зможете позбавити навіть від дрібних частинок пилу та сміття підвальні приміщення та гаражі, очистити від опалого листя двір, висушити бруд і калюжі, які з'явилися після дощу.

Важко уявити промислові підприємства сучасності, які не використовують для прибирання господарські пилососи. Адже апарати можуть звільнити поверхні від осколків, гострих предметів, а також очистити від азбестового пилу, що приносить особливу шкоду здоров'ю людини. Агрегати можуть бути корисними на територіях, на яких існує ризик вибуху, для всмоктування вибухонебезпечного пилу та збору залишків порохових зарядів. Існування спеціальних фільтрів і труб, які мають видовжену конструкцію, зроблених з матеріалів, стійких до високої температури, забезпечують можливість очищати печі, в яких випікають хлібобулочні вироби, не чекаючи, поки вони охолонуть.

Переваги господарських пилососів:

- Висока здатність всмоктування;

- Всмоктують навіть велике сміття;

- Легке перемикання між режимами прибирання;

- Надійне очищення повітря;

- Сміттєвий бак легко очищається від сміття, що нагромадилося під час прибирання.

Господарський пилосос Karcher

Паропилосос

У любителів екологічно чистих методів прибирання великою популярністю користується паропилосос. Принцип роботи такого пилососа наступний: утворюється в парогенераторі гарячий пар, розчиняє частинки бруду і ліквідує неприємні запахи. Потім пара і бруд швидко всмоктуються апаратом. Паропилосос поєднує в собі властивості пароочисника і пилососа сухого типу прибирання. Таким чином, з'являється можливість одночасно виробляти парову чистку, всмоктування і сушку. Під час роботи немає контакту людини з пилом, оскільки увесь бруд і всмоктувальна рідина збираються у водяному фільтрі. Паропилосос відмінно підходить для прибирання територій значних розмірів, що мають покриття з ПВХ, лінолеуму, ламінату, плитки та природного каменю, килимів, ефективно видаляє різні плями, освіжає тюль і штори і навіть може дезінфікувати і чистити сантехніку. Якщо є в наявності гумова накладка - можна без особливих зусиль якісно очистити дзеркала, шибки, кахель і безліч інших гладких поверхонь.

Основні переваги:

- Санітарна обробка, дезінфекція;

- Можливість глибокого очищення;

- Екологічність і гіпоалергенність;

- Легко справляється з забрудненнями, які важко піддаються виведенню і неприємними запахами.

Паропилосос має і деякі недоліки:

- Вимагає періодичної заміни НЕРА фільтра

- Його не можна використовувати для очищення покриттів з натуральної деревини, лакофарбових і деяких килимових покриттів.  

 Паропилосос Karcher

Тепер, проаналізувавши переваги та недоліки різних видів пилососів, Ви зможете зробити правильний вибір.

Всі статті